banner1

bannerMD1

logoPost

На основу законских овлаштења, Полиција Брчко дистрикта Босне и Херцеговине издала је рјешење којим се одобрава привремена измјена режима одвијања саобраћаја за сва возила, односно наизмјенично пропуштање саобраћаја на дијелу Булевара мира, од кружне раскрснице „Куглана“ до Хотела „Јелена“, једном коловозном траком у оба смјера, као и привремена измјена режима саобраћаја у улици Бранислава Нушића из постојећег једносмјерног у двосмјерни режим одвијања саобраћаја у периоду од 14.06.2024. године до 14.07.2024. године, а ради извођења радова „Санације дијела Булевара мира од кружне раскрснице „Куглана“ до Хотела „Јелена“.

У наведеном временском периоду саобраћај ће се на мјестима затварања одвијати уз потпуну саобраћајну сигнализацију, те упутства од стране извођача, као и уз сагласност и асистенцију полицијских службеника Полиције Брчко дистрикта БиХ.

 

ПОЛИЦИЈА БРЧКО ДИСТРИКТА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНE

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежена су три догађаја  са обиљежјима четири кривична дјела и то ''Тешка крађа'' из члана 281., ''Насиље у породици'' из члана 218. и у једном догађају кривична дјела ‘’Оштећење туђе ствари’’ из члана 287.  и ‘’Лака тјелесна повреда’’ из члана 170. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, у којем су два лица лишена слободе због основа сумње да су починила поменута кривична дјела.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

У извјештајном периоду није било забиљежених догађаја нарушавања јавног реда и мира, те је исти протекао мирно.

САОБРАЋАЈ:

Током наведеног периода забиљежена је једна саобраћајна незгода  и то:

Дана 08.06.2024. године око 15:20 сати у ул.Сарајевска догодила се саобраћајна незгода у којој су учествовали возач моторног возила марке ‘’ВW Голф’’ иницијала С.С., возач моторног возила марке ‘’ВW Голф’’ иницијала А.К. и продавач воћа иницијала С.К. рођен 1971. године сви из Брчког. Одмах након запримљене пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и утврдили да је дошло до контакта два возила, након чега је возило марке ‘’ВW Голф’’ којим је управљао возач иницијала С.С. остварио контакт са лицем иницијала С.К, који се у тренутку удара налазио поред пута код штанда за продају воћа и поврћа. Од стране Службе хитне помоћи повријеђено лице је превезено у Болницу, гдје су код истог констатоване тешке тјелесне повреде, о чему је обавијештен и дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.  Алкотестирањем оба возача није утврђено присуство алкохола у организму. У 18:30 сати у Болници Брчко дистрикт БиХ лице иницијала С.К је подлегао од задобијених повреда.

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 19 возача и возила. Од тога девет возача је искључено због управљања моторним возилом под дејством алкохола, један возач јер је возилом  управљао прије стицања права на управљање, шест возача који нису посједовали потврду о познавању прописа из области саобраћаја, два возача јер су управљали нерегистрованим возилом и један возач због непрописног превоза терета.

                                                               Полиција Брчко дистрикта БиХ

logoPost

Дана 06.06.2024. године у 02:57 сати, путем телефона Полицији Брчко дистрикта БиХ се обратио медицински техничар Службе хитне помоћи и обавијестио да је код њих збринут пацијент на којег је од стране другог лица пуцано ватреним оружјем. Одмах након запримања пријаве у просторије Службе хитне помоћи упућени су полицијски службеници који су извршили прикупљање обавјештења од лица иницијала Ј.Т. полицијски службеник Полиције Брчко дистрикта БиХ који није био радно ангажован, а који је изјавио да је на путу испред једног угоститељског објекта у улици Мостарска, на њега из ватреног оружја пуцало лице иницијала С.М., из Брчког.

Након прикупљања наведених информација обезбијеђено је лице мјеста догађаја и утврђено да се лице С.М. удаљило са лица мјеста у непознатом правцу, те су предузете хитне мјере потраге и проналажења истог. Лице С.М. је лоциран на подручју града и лишен слободе.

О наведеном догађају је упознат дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ под чијим надзором се предузимају потребне истражне радње на расвјетљавању и документовању комплетног догађаја, утврђивању мотива и кривично-правној квалификацији.

Полицијском службенику Ј.Т. је указана потребна медицинска помоћ у Јавној здравственој установи у Брчком, након чега је превежен на даље лијечење у УКЦ Тузла и није животно угрожен.

Након окончања свих истражних радњи и кривично правне квалификације наведеног догађаја, Полиција Брчко дистрикта БиХ ће Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу лице С.М. предати у даљу надлежност, о чему ће јавност бити благовремено информисана.

 

ПОЛИЦИЈА БРЧКО ДИСТРИКТА БиХ

LjPS logo

Позивамо све заинтересоване полазнике претходних љетних полицијских школа на једнодневну радионицу на тему „Креирање програма за љетну полицијску школу - 2024“.

Одржавање радионице је планирано 13.06.2024. године у времену од 11.00 до 14.00 сати, са мјестом одржавања у Брчком, у новој згради Полиције Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, на адреси Брчко, Циглана 8.

Циљ ове радионице је размјена идеја и мишљења у сврху припреме и израде агенде за љетну полицијску школу – 2024.

Молимо да се сви заинтересовани учесници јаве на контакт телефон 066/586-427 или путем инстаграм профила „љетнаполицијскасколабрцко“ или фацебоок странице „Љетна Полицијска Школа Пбд“.

Поред наведеног, за све оне који нису у могућности учествовати на радионици, молимо да своје конструктивне приједлоге доставите путем емаила јсстен@полицијабдбих.гов.ба или на неки од наведених профила.

 

ОДБОР ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ И 

ПРИПРЕМУ „ЉЕТНЕ ПОЛИЦИЈСКЕ ШКОЛЕ“ 

 

Ш Е Ф

ПОЛИЦИЈЕ БРЧКО ДИСТРИКТА

БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

мр. Горан Писић

 

police lights

Имајући у виду евидентну појаву све већег учешћа у саобраћају вишеструких повратника који крше прописе, а који у значајној мјери доприносе и настанку саобраћајних незгода, посебно са тешким посљедицама, Полиција Брчко дистрикта БиХ проводи интензивне контроле у циљу што безбједнијег одвијања саобраћаја.

Проводећи наведене активности полицијски службеници у периоду од 15.05. до 21.05.2024. године привремено одузели шест моторних возила од вишеструких повратника у вршењу прекршаја из ове области.

Ријеч је о сљедећим лицима за које је у регистру неплаћених новчаних казни утврђен дуг:

- А.А. рођен 1995. године из Ограђеновца, који је возилом управљао прије стицања права на управљање, који дугује 7.310 конвертибилних марака.

- Е.Т. рођен 1986. године из Брчког, код којег су на моторном возилу биле постављене таблице другог возила и који дугује 1.643,60 конвертибилних марака.

- Г.С. рођен 1984. године из Брчког, за којег је алкотестирањем утврђено да има 2,98 г/кг алкохола у организму и у таквом стању управљао моторним возилом, а има дуг у износу од 2.260,60 конвертибилних марака.

- А.Х. рођен 1994. године из Вукосавља, који је управљао моторним возилом прије стицања права на управљање, а има неплаћене новчане казне у изосу од 21.770,75 конвертибилних марака.

- З.Р. рођен 2001. године из Брчког, који је управљао нерегистрованим возилом прије стицања права на управљање, а има неплаћене новчане казне у изосу од 1.820 конвертибилних марака.

-А.Т. рођен 1991. године из Брчког који је возилом управљао прије стицања права на управљање и има дуг у износу од 4.460 конвертибилних марака.

С обзиром да се ради о вишеструким повратницима у извршењу прекршаја из области саобраћаја и због основа сумње да ће наставити са вршењем истих, а у складу са чланом 20. став (1) и (2) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ, моторна возила од свих шест лица су привремено одузета и депонована у депозит Полиције, те ће против тих лица Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Иако о овим активностима редовно информишемо јавност, због чињенице да је у релативно кратком временском периоду забиљежено шест нових случајева, овом приликом желимо снажно подцртати да ће Полиција наставити још интензивније да примјењује репресију према овој категорији учесника у саобраћају, јер је несумњиво да исти, због безобзирног понашања у саобраћају и бахатости коју у одређеним случајевима манифестују и према полицијским службеницима који примјењују законом предвиђена овлаштења, представљају озбиљну пријетњу за безбједно одвијање саобраћаја на подручју Дистрикта.

Стручни референт за односе с јавношћу

портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

Рачунајте на нас - ПБД БиХ

Радарске контроле

Радарске контроле од 10.06. до 16.06.2024. године

Радарске контроле од 10.06. до 16.06.2024. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 159 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo