banner1

bannerMD1

 pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У наведеном временском периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су три догађаја са обиљежјима кривичних дјела и то два кривична дјела “Крађа”, док је један догађај квалификован као покушај убиства, који је кратко након запримања пријаве и ријешен.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду забиљежен је један догађај нарушавања јавног реда и мира током којег је једно лице лишено слободе због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ и прекршаја из члан 5. Закона о заштити од насиља у породици Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду забиљежене су двије саобраћајне незгоде од којих се прва догодила дана 17.05.2024. године у 02.40 сати у улици Бијељинска у којој је учествовао возач мотоцикла марке „БМW” који је задобио тешке тјелесне повреде. На лицу мјеста извршен је увиђај и утврђено да се саобраћајна незгода догодила усљед алкохолисаности возача мотоцикла.

- Друга саобраћајна незгода догодила се дана 18.05.2024. године у 03.00 сати у улици Бијељинска и у истој су учествовали возачи мотоцикла марке “Сузуки” и марке “БМW”. У овој саобраћајној незгоди возач мотоцикла марке “Сузуки” задобио тешке тјелесне повреде док су возач и путница мотоцикла марке “БМW” задобили лаке тјелесне повреде. На лицу мјеста извршен је увиђај и утврђено да је саобраћајну незгоду узроковао возач мотоцикла “Сузуки” усљед неприлагођене брзине кретања.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су током наведеног периода приликом контроле искључили укупно 35 возача и возила. Од тога 22 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, три јер су возилима управљали прије стицања права на управљање, четири који су управљали нерегистрованим возилима, три возача јер су возилима управљали након истека важности потврде о регистрацији, два возача јер су управљали возилима без потврде о познавању прописа и једног возача због претовара возила.

ОСТАЛО:

- Дана 19.05.2024. године по Наредби Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ извршена је обдукција НН тијела пронађеног у ријеци Сави 17.05.2024. године којом приликом је утврђено да је смрт наступила утапањем. У присуству чланова породице извршена је идентификација тијела и утврђено да се ради о лицу Р.Ј. рођен 1942. године настањен у Брчком.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

pregleddog

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У наведеном временском периоду на простору Брчко дистрикта БиХ није било кривичних дјела, док су у два догађаја од 07.05.2024. године након разјашњавања околности евидентирана три кривична дјела из Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ и то “Насиље у породици” из члана 218. став (1), “Одузимање дјетета или малољетника” из члана 214. став (2) и кривично дјело “Учествовање у тучи” из члана 171. став (1).

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду забиљежена су два догађаја нарушавања јавног реда и мира када је у првом једно лице лишено слободе због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

Други догађај забиљежен је дана 10.05.2024. године у 23.24 сата када је полицији пријављена гласна музика у једном угоститељском објекту у улици Дејтонска, због чега су полицијски службеници изласком на лице мјеста власници наведеног угоститељског објекта Х.Б. рођеној 1963. године из Брчког, издали прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 23. “Ремећење јавног реда и мира музичким инструментима” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду забиљежене су двије саобраћајне незгоде са озбиљним посљедицама и то:

прва дана 11.05.2024. године у 06.45 сати у мјесту Липовац, Брчко дистрикт БиХ гдје је дошло до саобраћајне незгоде у којој су учествовали возач моторног возила марке “Мерцедес” Н.К. рођен 1992. године и возач комбија марке “Пеугеот” С.К. рођен 1986. године, а у којем су се налазила још три лица С.П. рођен 1998. године, С.Б. рођен 1987. године и Е.Р. рођен 1961. године. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста, те извршили увиђај под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ. У саобраћајној незгоди лице Е.Р. рођен 1961. године из Бијељине је смртно страдало, док је једно лице задобило тешке, а три лица лаке тјелесне повреде које су констатоване након што су исти збринути у болници. Саобраћај на тој дионици био је обустављен од 06.50 до 11.00 сати. По окончању истражних активности надлежном Тужилаштву биће достављен Извјештај.

Друга саобраћајна незгода догодила се дана 12.05.2024. године око 19.30 сати у мјесту Доње Дубравице, Брчко дистрикт БиХ, а у истој је учествовао возач моторног возила марке “Ренаулт”. Изласком на лице мјеста полицијски службеници су утврдили да је возач поменутог возила у којем су се налазила још два путника, изгубио контролу над возилом усљед чега је дошло до слијетања са коловоза и превртања. Сва три лица су превежена у болницу гдје су за возача констатоване тешке тјелесне повреде због којих је пребачен у УКЦ Тузла, за једног путника утврђене су лаке тјелесне повреде и за другог путника љекар се није изјаснио о степену повреда, те је задржан у болници на посматрању. Од возача је узета крв ради вјештачења присуства алкохола у организму, на лицу мјеста је извршен увиђај под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, због чега је саобраћај на тој дионици у потпуности био затворен од 19.40 до 00.10 сати и одвијао се алтернативним правцима.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су током наведеног периода приликом контроле искључили укупно 27 возача и возила. Од тога 19 возача који су возилима управљали под дејством алкохола од којих један није имао навршене три године возачког искуства, четири возача који су возилима управљали прије стицања права на управљање, два који су управљали нерегистрованим возилима и два возача јер су управљали возилима без потврде о познавању прописа.

ОСТАЛО:

- Од осталих догађаја биљежимо догађај од дана 10.05.2024. године у 08.45 сати у улици Мостарска када су полицијски службеници извршили контролу возача моторног возила марке “ВW Голф” којим је управљао Х.М. рођен 2001. године из Брчког, те утврдили да је возило нерегистровано, те да исти возилом управља прије стицања права на управљање. Провјером у регистру новчаних казни утврђено је да поменуто лице има дуг у износу од 15.551,20 конвертибилних марака неплаћених казни по основу прекршаја из области саобраћаја, а с обзиром да је ријеч о вишеструком повратнику у складу са чланом 20. став (1) и (2) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ, од истог је привремено одузето моторно возило и депоновано у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У наведеном временском периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежено је једно кривично дјело “Крађа” из члана 280. став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду забиљежен је један догађај нарушавања јавног реда и мира када је једно лице лишено слободе због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду забиљежене су двије саобраћајне незгоде.

- Издвајамо саобраћајну незгоду која се догодила дана 06.05.2024. године у 21.35 сати у мјесту Буквик у којој су учествовала два моторна возила и то марке “Мерцедес” њемачких регистарских ознака и моторно возило марке “БМW”. Увиђајем на лицу мјеста утврђено је да је саобраћајну незгоду проузроковао возач моторног возила “Мерцедес” зог вожње под утицајем алкохола у количини од 2,27 г/кг. У саобраћајној незгоди четири лица задобила су лаке тјелесне повреде, а након саобраћајне незгоде дошло је до самозапаљења моторног возила марке „Мерцедес” које је у потпуности изгорјело. Саобраћај је на поменутој дионици био потпуно обустављен у времену од 21.35 до 01.50 сати и одвијао се алтернативним правцима.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су током наведеног периода приликом контроле искључили укупно 19 возача и возила. Од тога 12 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, два возача који су возилима управљали прије стицања права на управљање, два који су управљали нерегистрованим возилима, једног који је управљао возилом након истека важности потврде о регистрацији, једног јер је управљао возилом без потврде о познавању прописа и једног због претовара возила којим је управљао.

ОСТАЛО:

- Од осталих догађаја биљежимо и један који се десио дана 03.05.2024. године око 11.20 сати када су у улици Мостарска полицијски службеници извршили контролу моторног возила марке “Алфа Ромео” којим је управљао Е.Х. рођен 1999. године из Брчког. Контролом је утврђено да се на возилу налазе неприпадајуће регистарске ознаке и да је возило нерегистровано, те да наведено лице не посједује возачку дозволу односно да возилом управља прије стицања права на управљање. Провјером у регистру новчаних казни утврђено је да поменути возач по основу саобраћајних прекршаја има дуг у износу од 8.137,2 конвертибилних марака. Због основа сумње да ће наведено лице наставити са вршењем истих прекршаја, а у складу са чланом 20. став (1) и (2) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ, привремено му је одузето возило и депоновано у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У наведеном временском периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су четири догађаја са обиљежјима четири кривична дјела и то двије “Крађе” из члана 280. став (1), једна “Тешка крађа” из члана 281. став (1) и једно кривично дјело “Напад на службено лице у обављању послова безбједности” из члана 353. став (1) из Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду забиљежена су два догађаја нарушавања јавног реда и мира када је једном лицу издат прекршајни налог због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 5. „Учествовање и изазивање туче”, док је слободе лишено лице А.С. рођен 1985. године из Челића, због почињених прекршаја из члана 4. и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ. Код лица А.С. утврђено је да је управљао моторним возилом којем је истекла потврда о регистрацији, а након алкотестирања утврђено је присусво алкохола у организму у количини од 0,48 г/кг и пронађена биљна материја у количини од 1,073 грама за коју је прелиминарним вјештачењем утврђено да се ради о опојној дроги „Марихуана”, те ће према наведеном лицу у вези наведеног бити предузете законом предвиђене мјере и радње.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду забиљежене су три саобраћајне незгоде.

- Издвајамо два догађаја од којих се први десио дана 27.04.2024. године када је Полицији око 13.55 сати пријављено да се у мјесту Грбавица догодила саобраћајна незгода. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и утврдили да су у саобраћајној незгоди учествовали возачи моторног возила марке „Форд Фиеста” и возач мотоцикла марке „Дуцати”. На лице мјеста упућена је екипа Службе хитне медицинске помоћи која је у болницу превезла возача и путника мотоцикла, те је утврђено да је возач задобио лаке тјелесне повреде и задржан је у Медицинском центру, док је путница задобила тешке тјелесне повреде због којих је упућена на УКЦ Тузла на клинику за неурологију. Извршено је алкотестирање оба возача и утврђено да возач мотоцикла има 0,13 г/кг алкохола у организму, док возач моторног возила није имао присуство алкохола у организму. О наведеном догађају обавијештен је дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ под чијим надзором је извршен увиђај на лицу мјеста.

- Други догађај забиљежен је дана 28.04.2024. године у 14.50 сати у мјесту Брка у којој је дошло до пада са мопеда марке „Турбоцам 50” којим је управљао Н.К. рођен 1974. године. Полицијски службеници су изласком на лице мјеста и извршеним увиђајем утврдили да је због неприлагођене брзине возач изгубио контролу над мопедом при чему је задобио тешке тјелесне повреде, а на мопеду је наступила материјална штета, док је алкотестирањем утврђено да возач није био под дејством алкохола.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су током наведеног периода приликом контроле искључили укупно 16 возача и возила. Од тога осам возача који су возилима управљали под дејством алкохола, три возача који су возилима управљали прије стицања права на управљање, два јер су управљали нерегистрованим возилима, једног који је возилом управљао након истека важности потврде о регистрацији и два возача који су возилима управљали без потврде о познавању прописа.

ОСТАЛО:

- Од осталих догађаја биљежимо и један који се десио дана 26.04.2024. године око 13.00 сати када су у улици Булевар мира полицијски службеници извршили контролу мопеда марке “Ђилера” којим је управљао А.Д. рођен 2001. године. Контролом је утврђено да је наведени мопед нерегистрован и да возач не посједује потврду о познавању прописа из области саобраћаја, док је провјером кроз расположиве базе података утврђено да поменути возач по основу саобраћајних прекршаја има дуг у износу од 4.401,60 конвертибилних марака. Због основа сумње да ће наведено лице наставити са вршењем истих прекршаја, а у складу са чланом 20. став (1) и (2) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ, привремено му је одузет мопед и депонован у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежено је једно кривично дјело ‘’Тешка крађа’’ из члана 281. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

У извјештајном периоду забиљежен је један догађај нарушавања јавног реда и мира када је једно лице починило прекршај из члана 4. ''Дрско понашање'' Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, те ће против истог бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка Основном суду Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

Током наведеног периода забиљежене су двије саобраћајне незгоде и то:

Саобраћајна незгода која се догодила дана 19.04.2024. године у 09:50 сати усљед одузимања првенства пролаза, при чему је на возилима наступила материјална штета, док су два лица задобила лаке тјелесне повреде.

Саобраћајна незгода која се догодила дана 19.04.2024. године у 19:45 сати усљед непрописне радње возилом-претицање, при чему је на возилима наступила материјална штета, док су три лица задобила лаке тјелесне повреде.

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 18 возача и возила. Од тога 13 возача је искључено због управљања моторним возилом под дејством алкохола, један возач јер је управљао возилом прије прије стицања права на управљање, два возача који нису посједовали потврду о познавању прописа из области саобраћаја и два возача јер су управљали нерегистрованим возилом.

ОСТАЛО:

Међу осталим издвајамо догађај забиљежен дана 19.04.2024. године када су полицијски службеници првивремено одузели једно моторно возило од вишеструког повратника у извршењу прекршаја. Моторно возило марке ‘’Форд’’ одузето је од лица иницијала Е.Ш. рођен 1997. године из Брчког, након што је утврђено да исти управља возилом прије стицања права на управљање и да је важност регистрације за возило истекла, а у регистру новчаних казни утврђено је да исти има дуг по основу неплаћених прекршајних казни у износу од 6.587,20 конвертибилних марака. Моторно возило је привремено одузето због основа сумње да ће исти наставити са вршењем прекршаја, а у складу са чланом 20. Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ и депоновано је у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Полиција Брчко дистрикта БиХ и овом приликом жели свим учесницима у саобраћају указати на важност придржавања саобраћајних прописа, а истовремено и упозорити вишеструке повратнике у извршењу саобраћајних прекршаја да ће интензивне контроле према тој категорији бити настављене у циљу одвраћања од даљег вршења прекршаја и превенције оваквих појава.

Полиција Брчко дистрикта БиХ

Рачунајте на нас - ПБД БиХ

Радарске контроле

Радарске контроле од 27.05. до 02.06.2024. године

Радарске контроле од 27.05. до 02.06.2024. године

  Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 132 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo