banner1

bannerMD1

Преглед најзначајинијих безбједносних догађаја од 12.07.2024. године од 06.00 сати до 15.07.2024. године до 06.00 сати

pregleddog sr

 

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У наведеном временском периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су четири кривична дјела и то двије “Тешке крађе”, једна “Крађа” и једно “Изазивање опште опасности”, док су још два догађаја из претходног периода након предузетих истражних радњи оквалификовани као кривична дјела и то у једном случају “Крађа” и у другом случају два кривична дјела и то “Тешка крађа” и “Разбојништво” из Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду забиљежено је пет догађаја нарушавања јавног реда и мира током којих је за једно лице издат прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 23. „Ремећење мира“, другом лицу због почињеног прекршаја из члана 7. „Угрожавање осјећаја сигурности и изазивање осјећаја угрожености“, док су три лица лишена слободе због прекршаја из члана 6. „ Посебно дрско понашање“ и члана 8. „ Ометање вршења службених послова и задатака“ Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду забиљежено је пет саобраћајних незгода.

- Издвајамо двије саобраћајне незгоде од којих се прва догодила дана 14.07.2024. године око 23.55 сати у мјесту Дубраве, а у којој су учествовали возачи моторних возила марке ВW Голф” и возила марке „Фор Фокус”. У саобраћајној незгоди није било повријеђених лица, али је извршеним алкотестирањем утврђено да је возач моторног возила „ВW Голф” био под дејством алкохола у колични од 3,14 г/кг, док други возач није био под дејством алкохола. Због бојазни да би возач Голфа могао наставити са вршењем прекршаја, а на основу члана 8. став (1) тачке Ц Закона о прекршајима, лишен је слободе.

- Друга саобраћајна незгода пријављена је дана 15.07.2024. године око 01.55 сати у мјесту Омербеговача, а изласком на лице мјеста полицијски службеници су утврдили да су у истој учествовали возачи моторних возила марке „Опел Зафира” и „ВW Пассат”. У овој саобраћајној незгоди није било повријеђених лица, али је возач моторног возила „Опел Зафира” за којег је утврђено да је узроковао саобраћајну незгоду и одбио алкотестирање, те починио прекршаје из члана 6. „Посебно дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, лишен слободе.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су током наведеног периода приликом контроле искључили укупно 30 возача и возила. Од тога 21 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, затим једног возача који је возилом управљао прије стицања права на управљање, четири возача који су управљали нерегистрованим возилима, два јер су управљали возилима, а да нису имали назначену одговарајућу категорију, једног јер је управљао возилом без потврде о познавању прописа и једног возача због неправилно смјештеног терета.

ОСТАЛО:

- Од осталих издвајамо догађај од дана 14.07.2024. године када је Полицији Брчко дистрикта БиХ од медицинског особља пријављено да је у насељу Ријеке преминула женска особа о чему смо јавност информисали Саопштењем. По Наредби дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, дана 14.07.2024. године у послијеподневним сатима извршена је обдукција тијела преминуле и том приликом утврђено да се ради о природној смрти.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

Рачунајте на нас - ПБД БиХ

Љетна Полицијска Школа

Радарске контроле

Радарске контроле од 02.09. до 08.09.2024. године

Радарске контроле од 02.09. до 08.09.2024. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 131 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo