banner1

bannerMD1

Преглед сигурносних догађаја од 31.05. од 06.00 сати до 03.06.2024.године до 06.00 сати

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежено је једно кривично дјело ‘’Оштећење туђе ствари’’ из члана 287. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

У извјештајном периоду забиљежено је једно нарушавање јавног реда и мира од 01.06.2024. године, те ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити упућен захтјев за покретање прекршајног поступка против једног лица због почињеног прекршаја из члана 5. ''Учествовање и изазивање туче'', Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

Током наведеног периода забиљежене су двије саобраћајне незгоде и то:

Саобраћајна незгода која се догодила дана 31.05.2024. године око 11:00 сати усљед вожње уназад, којом приликом је једно лице-пјешак задобило тешке тјелесне повреде.

Саобраћајна незгода која се догодила дана 01.06.2024. године око 23:15 сати усљед неприлагођене брзине, при чему је на возилима наступила материјална штета, док повријеђених лица није било.

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 26 возача и возила. Од тога 18 возача је искључено због управљања моторним возилом под дејством алкохола, два возача јер су возилима управљали прије стицања права на управљање, један возач који није посједовао потврду о познавању прописа из области саобраћаја, једно возило због техничке неисправности, три возача јер су управљали нерегистрованим возилом и један возач због непрописног превоза терета.

Дана 02.06.2024. године полицијски службеници су привремено одузели једно моторно возило од вишеструког повратника у извршењу саобраћајних прекршаја.

Моторно возило марке ‘’VW Golf’’ одузето је од лица иницијала И.Т. рођен 1999. године из Челића, након што је утврђено да исти управља возилом прије стицања права на управљање и да на возилу користи неприпадајуће регистарске таблице, а у регистру новчаних казни утврђено је да исти има дуг по основу неплаћених прекршајних казни у износу од 22.290,00 конвертибилних марака.

Моторно возило је од наведеног лица привремено одузето због основа сумње да ће наставити са вршењем истих, а у складу са чланом 20. Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ и депоновано је у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Полиција Брчко дистрикта БиХ и овом приликом жели свим учесницима у саобраћају указати на важност придржавања саобраћајних прописа, а истовремено и упозорити вишеструке повратнике у извршењу саобраћајних прекршаја да ће интензивне контроле према тој категорији бити настављене у циљу одвраћања од даљег вршења прекршаја и превенције оваквих појава.

ОСТАЛО:

Издвајамо поступање по пријави од дана 01.06.2024. године када је Полиција у 23:15 сати запримила више телефонских позива да је у ул.Р.Џ.Чаушевића у непосредној близини Дома здравља дошло до саобраћајне незгоде и да би између више лица могло доћи до туче. Изласком на лице мјеста утврђено је да се догодила саобраћајна незгода у којој су учествовали возач моторног возила марке ‘’BMW’’ иницијала А.Д. из Брчког и возач мотоцикла марке ‘’Yamaha’’ иницијала С.И., такође из Брчког. Увиђајем на лицу мјеста утврђено је да је саобраћајну незгоду проузроковао возач мотоцикла и да је на возилима наступила материјална штета. Алкотестирањем оба возача утврђено је присуство алкохола у крви код возача мотоцикла С.И. у концентрацији од 1,34 промила. Даљим увиђајним радњама је утврђено да је након саобраћајне незгоде дошло до физичког обрачуна између лица М.И, С.И. и једног малољетног лица с једне стране и лица А.Д. с друге стране. Сва лица која су учествовала у тучи су задобила лаке тјелесне повреде констатоване налазима и мишљењем дежурног доктора у Болници у Брчком, док се за лице М.И. врше додатне консултације у вези квалификације задобијених повреда. Полиција је у потпуности криминалистички обрадила наведени догађај, а након консултација са дежурним тужиоцем Тужилаштва Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одредиће се даље поступање.

 

Полиција Брчко дистрикта БиХ

Рачунајте на нас - ПБД БиХ

Љетна Полицијска Школа

Радарске контроле

Радарске контроле од 29.07. до 04.08.2024. године

Радарске контроле од 29.07. до 04.08.2024. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 325 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo