banner1

bannerMD1

Преглед безбједносних догађаја од 26.04. од 06,00 сати до 29.04.2024. године до 06,00 сати ​

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У наведеном временском периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су четири догађаја са обиљежјима четири кривична дјела и то двије “Крађе” из члана 280. став (1), једна “Тешка крађа” из члана 281. став (1) и једно кривично дјело “Напад на службено лице у обављању послова безбједности” из члана 353. став (1) из Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду забиљежена су два догађаја нарушавања јавног реда и мира када је једном лицу издат прекршајни налог због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 5. „Учествовање и изазивање туче”, док је слободе лишено лице А.С. рођен 1985. године из Челића, због почињених прекршаја из члана 4. и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ. Код лица А.С. утврђено је да је управљао моторним возилом којем је истекла потврда о регистрацији, а након алкотестирања утврђено је присусво алкохола у организму у количини од 0,48 г/кг и пронађена биљна материја у количини од 1,073 грама за коју је прелиминарним вјештачењем утврђено да се ради о опојној дроги „Марихуана”, те ће према наведеном лицу у вези наведеног бити предузете законом предвиђене мјере и радње.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду забиљежене су три саобраћајне незгоде.

- Издвајамо два догађаја од којих се први десио дана 27.04.2024. године када је Полицији око 13.55 сати пријављено да се у мјесту Грбавица догодила саобраћајна незгода. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и утврдили да су у саобраћајној незгоди учествовали возачи моторног возила марке „Форд Фиеста” и возач мотоцикла марке „Дуцати”. На лице мјеста упућена је екипа Службе хитне медицинске помоћи која је у болницу превезла возача и путника мотоцикла, те је утврђено да је возач задобио лаке тјелесне повреде и задржан је у Медицинском центру, док је путница задобила тешке тјелесне повреде због којих је упућена на УКЦ Тузла на клинику за неурологију. Извршено је алкотестирање оба возача и утврђено да возач мотоцикла има 0,13 г/кг алкохола у организму, док возач моторног возила није имао присуство алкохола у организму. О наведеном догађају обавијештен је дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ под чијим надзором је извршен увиђај на лицу мјеста.

- Други догађај забиљежен је дана 28.04.2024. године у 14.50 сати у мјесту Брка у којој је дошло до пада са мопеда марке „Турбоцам 50” којим је управљао Н.К. рођен 1974. године. Полицијски службеници су изласком на лице мјеста и извршеним увиђајем утврдили да је због неприлагођене брзине возач изгубио контролу над мопедом при чему је задобио тешке тјелесне повреде, а на мопеду је наступила материјална штета, док је алкотестирањем утврђено да возач није био под дејством алкохола.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су током наведеног периода приликом контроле искључили укупно 16 возача и возила. Од тога осам возача који су возилима управљали под дејством алкохола, три возача који су возилима управљали прије стицања права на управљање, два јер су управљали нерегистрованим возилима, једног који је возилом управљао након истека важности потврде о регистрацији и два возача који су возилима управљали без потврде о познавању прописа.

ОСТАЛО:

- Од осталих догађаја биљежимо и један који се десио дана 26.04.2024. године око 13.00 сати када су у улици Булевар мира полицијски службеници извршили контролу мопеда марке “Ђилера” којим је управљао А.Д. рођен 2001. године. Контролом је утврђено да је наведени мопед нерегистрован и да возач не посједује потврду о познавању прописа из области саобраћаја, док је провјером кроз расположиве базе података утврђено да поменути возач по основу саобраћајних прекршаја има дуг у износу од 4.401,60 конвертибилних марака. Због основа сумње да ће наведено лице наставити са вршењем истих прекршаја, а у складу са чланом 20. став (1) и (2) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ, привремено му је одузет мопед и депонован у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

Рачунајте на нас - ПБД БиХ

Радарске контроле

Радарске контроле од 27.05. до 02.06.2024. године

Радарске контроле од 27.05. до 02.06.2024. године

  Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 344 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo