banner1

bannerMD1

Pregled sigurnosnih događaja od 31.05. od 06.00 sati do 03.06.2024.godine do 06.00 sati

pregleddog

KRIMINALITET:

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo ‘’Oštećenje tuđe stvari’’ iz člana 287. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

U izvještajnom periodu zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira od 01.06.2024. godine, te će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti upućen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv jednog lica zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. ''Učestvovanje i izazivanje tuče'', Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode i to:

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila dana 31.05.2024. godine oko 11:00 sati usljed vožnje unazad, kojom prilikom je jedno lice-pješak zadobilo teške tjelesne povrede.

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila dana 01.06.2024. godine oko 23:15 sati usljed neprilagođene brzine, pri čemu je na vozilima nastupila materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 26 vozača i vozila. Od toga 18 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozača jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, jedan vozač koji nije posjedovao potvrdu o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja, jedno vozilo zbog tehničke neispravnosti, tri vozača jer su upravljali neregistrovanim vozilom i jedan vozač zbog nepropisnog prevoza tereta.

Dana 02.06.2024. godine policijski službenici su privremeno oduzeli jedno motorno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju saobraćajnih prekršaja.

Motorno vozilo marke ‘’VW Golf’’ oduzeto je od lica inicijala I.T. rođen 1999. godine iz Čelića, nakon što je utvrđeno da isti upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i da na vozilu koristi nepripadajuće registarske tablice, a u registru novčanih kazni utvrđeno je da isti ima dug po osnovu neplaćenih prekršajnih kazni u iznosu od 22.290,00 konvertibilnih maraka.

Motorno vozilo je od navedenog lica privremeno oduzeto zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH i deponovano je u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi svim učesnicima u saobraćaju ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

OSTALO:

Izdvajamo postupanje po prijavi od dana 01.06.2024. godine kada je Policija u 23:15 sati zaprimila više telefonskih poziva da je u ul.R.Dž.Čauševića u neposrednoj blizini Doma zdravlja došlo do saobraćajne nezgode i da bi između više lica moglo doći do tuče. Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozač motornog vozila marke ‘’BMW’’ inicijala A.D. iz Brčkog i vozač motocikla marke ‘’Yamaha’’ inicijala S.I., takođe iz Brčkog. Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač motocikla i da je na vozilima nastupila materijalna šteta. Alkotestiranjem oba vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi kod vozača motocikla S.I. u koncentraciji od 1,34 promila. Daljim uviđajnim radnjama je utvrđeno da je nakon saobraćajne nezgode došlo do fizičkog obračuna između lica M.I, S.I. i jednog maloljetnog lica s jedne strane i lica A.D. s druge strane. Sva lica koja su učestvovala u tuči su zadobila lake tjelesne povrede konstatovane nalazima i mišljenjem dežurnog doktora u Bolnici u Brčkom, dok se za lice M.I. vrše dodatne konsultacije u vezi kvalifikacije zadobijenih povreda. Policija je u potpunosti kriminalistički obradila navedeni događaj, a nakon konsultacija sa dežurnim tužiocem Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine odrediće se dalje postupanje.

Policija Brčko distrikta BiH

Računajte na nas - PBD BiH

Ljetna Policijska Škola

Radarske kontrole

Radarske kontrole od 29.07. do 04.08.2024. godine

Radarske kontrole od 29.07. do 04.08.2024. godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svo...

Strateški plan 2019-2023

 

Preuzmite strateški plan PBD

BOS | SRP | HRV

Trogodišnji plan rada

 

Preuzmite trogodišnji plan rada PBD

BOS | SRP | HRV

Bilten Br. 12

BiltenFinal

Žene u PBD

Sigurni Internet

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Priručnik "Kako da se borim protiv korupcije"

Trenutno na stranici

Ko je na web-stranici: 42 gostiju i nema prijavljenih članova

Prijava

znacka
  • Adresa: Ciglana 8, 76100 Brčko distrikt BiH
  • Centrala: +387 (0)49 233 200
  • Fax: +387 (0)49 216 779
  • Dežurna služba: 122
  • Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Website: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo