banner1

bannerMD1

Преглед безбједносних догађаја од 29.12.2023. од 06,00 сати до 03.01.2024. године до 06,00 сати ​

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У наведеном предновогодишњем и празничном временском периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежено је осам догађаја са обиљежјима кривичних дјела и то три “Оштећења туђе ствари”, двије “Лаке тјелесне повреде”, једно кривично дјело “Полни однос с дјететом”, једна “Неовлаштена набавка, држање или продаја оружја или битних дјелова за оружје" и једна “Тешка крађа”из Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду забиљежена су три догађаја нарушавања јавног реда и мира, током којег су за три лица издати прекршајни налози и то за једно лице због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака”, док су за друга два лица издати прекршајни налози због почињеног прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду догодило се шест саобраћајних незгода.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле искључили укупно 26 возача и возила. Од тога 15 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, затим осам возача који су возилима управљали прије стицања права на управљање, затим једно лице које је управљало возилом без потврде о познавању прописа, једно лице због управљања нерегистрованим возилом и једно лице које је управљало трактором којем је придодата нерегистрована лака приколица.

ОСТАЛО:

- Међу осталим догађајима издвајамо два догађаја од којих се један догодио дана 29.12.2023. године када су полицијски службеници око 16.30 сати у улици Јеврејска након извршене контроле из саобраћаја искључили возача моторног возила марке “Опел” лице иницијала Џ. А. рођеног 2002. године из Брчког за којег је утврђено да управља возилом прије стицања права на управљање, да је возило нерегистровано и да су на истом постављене неприпадајуће регистарске таблице. Провјером у регистру је утврђено да наведено лице по основу неплаћених новчаних казни има дуг у износу од 8661,10 конвертибилних марака, те му је због основа сумње да ће наставити са вршењем истих, а у складу са чланом 20. ставови (1) и (2) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ, привремено одузето моторно возило и депоновано у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

- Полиција Брчко дистрикта БиХ је у два одвојена догађаја који су се догодили у дане 30.12.2023. године и 02.01.2024. године од два лица иницијала Ж.Л. рођеног 2002. године, те лица иницијала Б.Ч. рођеног 1995.године, оба из Брчког одузела зеленкасту биљну материју која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“, затим један плински пиштољ марке ‘‘РОХМ РГ 70‘‘ са припадајућим оквиром и муницијом. Прелиминарним вјештачењем пронађене биљне материје је утврђено да се ради о опојној дроги „Марихуана“ укупне нето масе 0,573 грама. Сви наведени предмети су привремено одузети и похрањени у депозит Полиције, против наведених лица ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја “Посједовање наркотичких средстава” из члана 4. став (1), а кажњиво по члану 85. став (1) тачка 1. и у вези са чланом 85. став (3) Закона о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ” 8/06) и прекршаја на основу Закону о оружју и муницији Брчко дистрикта БиХ.

 

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

Рачунајте на нас - ПБД БиХ

Радарске контроле

Радарске контроле од 06. 05. дo 12. 05. 2024. године

Радарске контроле од 06. 05. дo 12. 05. 2024. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 60 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo