banner1

bannerMD1

Преглед безбједносних догађаја од 15.09. од 06,00 сати до 18.09.2023. године до 06,00 сати ​

pregleddog sr

KRIMINALITET:

- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva krivična djela od kojih izdavajamo događaj od dana 15.09.2023. godine a riječ je o krivičnom djelu iz člana 205. stav (2) “Bludne radnje” Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, a zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo lice J.R. rođen 1948. godine u Travniku, nastanjen u Brčkom, lišen je slobode. Protiv navedenog lica će biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- Tokom izvještajnog perioda zabilježena su tri događaja narušavanja javnog reda i mira tokom kojih su dva lica zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” lišeni slobode, dok je jednom licu zbog počinjenog prekršaja izdat prekršajni nalog Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu dogodile su se četiri saobraćajne nezgode.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 12 vozača i vozila. Od toga deset vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje i jednog zbog neregistrovanog vozila.

OSTALO:

- U navedenom periodu policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su privremeno oduzeli dva putnička motorna vozila.

- Prvo je privremeno oduzeto motorno vozilo marke “Mercedes” dana 15.09.2023. godine od lica I.V. rođenog 1989.godine iz Brčkog, a za kojeg je provjerom u registru utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni ima dug u iznosu od 2.002,70 konvertibilnih maraka duga, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, navedenom licu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

- Drugi događaj zabilježen je dana 17.09.2023. godine kada su policijski službenici postupajući po prijavi saobraćajne nezgode u mjestu Boderište, na licu mjesta zatekli vozača motornog vozila marke “VW Passat” lice R.M. rođen 1977. godine iz Brčkog, a koji je upravljao vozilom sa nepripadajućim registarskim oznakama. S obzirom da je uzrokovao saobraćajnu nezgodu, da je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje, kao i da je pod uticajem alkohola u organizmu u količini od 2,33 promila, te da bi mogao nastaviti sa vršenjem prekršaja, navedeno lice je lišeno slobode na osnovu člana 8. stav (1) tačka c) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH. Za navedeno lice je provjerom takođe utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u ukupnom iznosu od 18.717, 60 konvertibilnih maraka, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH. Napomenimo i da je navedenom licu u prethodnom periodu dana 04.08.2023. godine po istom osnovu već oduzeto jedno motorno vozilo o kojem će biti donešena odluka u prekršajnom postupku koji je u toku.

-Protiv oba lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

- Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi svim učesnicima u saobraćaju ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Рачунајте на нас - ПБД БиХ

Радарске контроле

Радарске контроле од 06. 05. дo 12. 05. 2024. године

Радарске контроле од 06. 05. дo 12. 05. 2024. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 133 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo