banner1

bannerMD1

Pregled sigurnosnih događaja od 05.05. od 06.00 sati do 08.05.2023.godine do 06.00 sati

 

pregleddog

KRIMINALITET:

-U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva događaja u okviru kojih su evidentirana tri krivična djela i to “Oštećenje tuđe stvari iz člana 287. i “Laka tjelesna povreda” iz člana 170., kao i “Teška krađa” iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu evidentirano je pet događaja narušavanja javnog reda i mira u okviru kojih su tri lica lišena slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje” i člana 8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”. Za dva lica izdati su prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje”, dok je zbog glasne muzike vlasniku jednog ugostiteljskog objekta izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 23. “Remećenje mira” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

- Izdvajamo događaj od dana 05.05.2023. godine kada su policijski službenici tokom redovne kontrole saobraćaja, lice M.H. rođen 1960. godine u Prijedoru, nastanjen u Tuzli, a koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, te je odbio da se podvrgne utvrđivanju prisustva alkohola u organizmu, lišili slobode na osnovu člana 224. stav (2), kao i članova 152. stav (1) i člana 220. stav (1) Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH (ZOOBS BiH).

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga 12 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, jednog koji je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog jer nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju u vozačkoj dozvoli, dva koji su vozilima upravljali bez potvrde o poznavanju propisa, jednog jer je upravljao vozilom bez registarskih oznaka i jednog zbog nepropisno smještenog tereta.

OSTALO:

- Policiji Brčko distrikta BiH je dana 07.05.2023. godine u 08.04 sati prijavljeno da se ispod mosta na rijeci Savi trenutno utopilo muško lice. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da je riječ o licu inicijala A.K. rođen 1984. godine u Brčkom gdje je i nastanjen. Na licu mjesta je pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen uviđaj. Nakon izvršenog uviđaja započete su aktivnosti na potrazi koju su provodile Jedinica specijalne policije Policije Brčko distrikta BiH, Civilna zaštita Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH, GSS Brčko, Plivački klub “Atos” i Spasilačko ronilački klub “Nemo”, a oko 13 sati pronađeno je i izvučeno beživotno tijelo nedaleko od mjesta utapanja. Na lice mjesta izašao je i dežurni mrtvozornik koji je konstatovao smrt, dok se dežurni tužilac izjasnio da nema potrebe za vršenjem obdukcije.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Radarske kontrole

Radarske kontrole od 29.05.do 04.06.2023.godine

Radarske kontrole od 29.05.do 04.06.2023.godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svo...

Strateški plan 2019-2023

 

Preuzmite strateški plan PBD

BOS | SRP | HRV

Trogodišnji plan rada

 

Preuzmite trogodišnji plan rada PBD

BOS | SRP | HRV

Bilten Br. 12

BiltenFinal

Žene u PBD

Sigurni Internet

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Priručnik "Kako da se borim protiv korupcije"

Trenutno na stranici

Ko je na web-stranici: 607 gostiju i nema prijavljenih članova

Prijava

znacka
  • Adresa: Ciglana 8, 76100 Brčko distrikt BiH
  • Centrala: +387 (0)49 233 200
  • Fax: +387 (0)49 216 779
  • Dežurna služba: 122
  • Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Website: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo