banner1

bannerMD1

logoPost

Na osnovu zakonskih ovlaštenja, Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izdala je rješenje kojim se odobrava privremena izmjena režima odvijanja saobraćaja za sva vozila, odnosno naizmjenično propuštanje saobraćaja na dijelu Bulevara mira, od kružne raskrsnice „Kuglana“ do Hotela „Jelena“, jednom kolovoznom trakom u oba smjera, kao i privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Branislava Nušića iz postojećeg jednosmjernog u dvosmjerni režim odvijanja saobraćaja u periodu od 14.06.2024. godine do 14.07.2024. godine, a radi izvođenja radova „Sanacije dijela Bulevara mira od kružne raskrsnice „Kuglana“ do Hotela „Jelena“.

U navedenom vremenskom periodu saobraćaj će se na mjestima zatvaranja odvijati uz potpunu saobraćajnu signalizaciju, te upute od strane izvođača, kao i uz saglasnost i asistenciju policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH.

 

POLICIJA BRČKO DISTRIKTA BOSNE I HERCEGOVINE

pregleddog

KRIMINALITET:

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su tri događaja  sa obilježjima četiri krivična djela i to ''Teška krađa'' iz člana 281., ''Nasilje u porodici'' iz člana 218. i u jednom događaju krivična djela ‘’Oštećenje tuđe stvari’’ iz člana 287.  i ‘’Laka tjelesna povreda’’ iz člana 170. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, u kojem su dva lica lišena slobode zbog osnova sumnje da su počinila pomenuta krivična djela.

JAVNI RED I MIR:

U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

SAOBRAĆAJ:

Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda  i to:

Dana 08.06.2024. godine oko 15:20 sati u ul.Sarajevska dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozač motornog vozila marke ‘’VW Golf’’ inicijala S.S., vozač motornog vozila marke ‘’VW Golf’’ inicijala A.K. i prodavač voća inicijala S.K. rođen 1971. godine svi iz Brčkog. Odmah nakon zaprimljene prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da je došlo do kontakta dva vozila, nakon čega je vozilo marke ‘’VW Golf’’ kojim je upravljao vozač inicijala S.S. ostvario kontakt sa licem inicijala S.K, koji se u trenutku udara nalazio pored puta kod štanda za prodaju voća i povrća. Od strane Službe hitne pomoći povrijeđeno lice je prevezeno u Bolnicu, gdje su kod istog konstatovane teške tjelesne povrede, o čemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.  Alkotestiranjem oba vozača nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. U 18:30 sati u Bolnici Brčko distrikt BiH lice inicijala S.K je podlegao od zadobijenih povreda.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga devet vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač jer je vozilom  upravljao prije sticanja prava na upravljanje, šest vozača koji nisu posjedovali potvrdu o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja, dva vozača jer su upravljali neregistrovanim vozilom i jedan vozač zbog nepropisnog prevoza tereta.

                                                               Policija Brčko distrikta BiH

logoPost

Dana 06.06.2024. godine u 02:57 sati, putem telefona Policiji Brčko distrikta BiH se obratio medicinski tehničar Službe hitne pomoći i obavijestio da je kod njih zbrinut pacijent na kojeg je od strane drugog lica pucano vatrenim oružjem. Odmah nakon zaprimanja prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obavještenja od lica inicijala J.T. policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH koji nije bio radno angažovan, a koji je izjavio da je na putu ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucalo lice inicijala S.M., iz Brčkog.

Nakon prikupljanja navedenih informacija obezbijeđeno je lice mjesta događaja i utvrđeno da se lice S.M. udaljilo sa lica mjesta u nepoznatom pravcu, te su preduzete hitne mjere potrage i pronalaženja istog. Lice S.M. je lociran na području grada i lišen slobode.

O navedenom događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom se preduzimaju potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i krivično-pravnoj kvalifikaciji.

Policijskom službeniku J.T. je ukazana potrebna medicinska pomoć u Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom, nakon čega je prevežen na dalje liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen.

Nakon okončanja svih istražnih radnji i krivično pravne kvalifikacije navedenog događaja, Policija Brčko distrikta BiH će Tužilaštva Brčko distrikta BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu lice S.M. predati u dalju nadležnost, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

 

POLICIJA BRČKO DISTRIKTA BiH

LjPS logo

Pozivamo sve zainteresovane polaznike prethodnih ljetnih policijskih škola na jednodnevnu radionicu na temu „Kreiranje programa za ljetnu policijsku školu - 2024“.

Održavanje radionice je planirano 13.06.2024. godine u vremenu od 11.00 do 14.00 sati, sa mjestom održavanja u Brčkom, u novoj zgradi Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, na adresi Brčko, Ciglana 8.

Cilj ove radionice je razmjena ideja i mišljenja u svrhu pripreme i izrade agende za ljetnu policijsku školu – 2024.

Molimo da se svi zainteresovani učesnici jave na kontakt telefon 066/586-427 ili putem instagram profila „ljetnapolicijskaskolabrcko“ ili facebook stranice „Ljetna Policijska Škola Pbd“.

Pored navedenog, za sve one koji nisu u mogućnosti učestvovati na radionici, molimo da svoje konstruktivne prijedloge dostavite putem emaila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na neki od navedenih profila.

 

 

ODBOR ZA ORGANIZOVANJE I 

PRIPREMU „LJETNE POLICIJSKE ŠKOLE“ 

 

Š E F

POLICIJE BRČKO DISTRIKTA

BOSNE I HERCEGOVINE

mr. Goran Pisić

police lights

Imajući u vidu evidentnu pojavu sve većeg učešća u saobraćaju višestrukih povratnika koji krše propise, a koji u značajnoj mjeri doprinose i nastanku saobraćajnih nezgoda, posebno sa teškim posljedicama, Policija Brčko distrikta BiH provodi intenzivne kontrole u cilju što bezbjednijeg odvijanja saobraćaja.

Provodeći navedene aktivnosti policijski službenici u periodu od 15.05. do 21.05.2024. godine privremeno oduzeli šest motornih vozila od višestrukih povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

Riječ je o sljedećim licima za koje je u registru neplaćenih novčanih kazni utvrđen dug:

- A.A. rođen 1995. godine iz Ograđenovca, koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, koji duguje 7.310 konvertibilnih maraka.

- E.T. rođen 1986. godine iz Brčkog, kod kojeg su na motornom vozilu bile postavljene tablice drugog vozila i koji duguje 1.643,60 konvertibilnih maraka.

- G.S. rođen 1984. godine iz Brčkog, za kojeg je alkotestiranjem utvrđeno da ima 2,98 g/kg alkohola u organizmu i u takvom stanju upravljao motornim vozilom, a ima dug u iznosu od 2.260,60 konvertibilnih maraka.

- A.H. rođen 1994. godine iz Vukosavlja, koji je upravljao motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a ima neplaćene novčane kazne u izosu od 21.770,75 konvertibilnih maraka.

- Z.R. rođen 2001. godine iz Brčkog, koji je upravljao neregistrovanim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a ima neplaćene novčane kazne u izosu od 1.820 konvertibilnih maraka.

-A.T. rođen 1991. godine iz Brčkog koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje i ima dug u iznosu od 4.460 konvertibilnih maraka.

S obzirom da se radi o višestrukim povratnicima u izvršenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stav (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, motorna vozila od svih šest lica su privremeno oduzeta i deponovana u depozit Policije, te će protiv tih lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Iako o ovim aktivnostima redovno informišemo javnost, zbog činjenice da je u relativno kratkom vremenskom periodu zabilježeno šest novih slučajeva, ovom prilikom želimo snažno podcrtati da će Policija nastaviti još intenzivnije da primjenjuje represiju prema ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju, jer je nesumnjivo da isti, zbog bezobzirnog ponašanja u saobraćaju i bahatosti koju u određenim slučajevima manifestuju i prema policijskim službenicima koji primjenjuju zakonom predviđena ovlaštenja, predstavljaju ozbiljnu prijetnju za bezbjedno odvijanje saobraćaja na području Distrikta.

Stručni referent za odnose s javnošću

portparol Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Računajte na nas - PBD BiH

Radarske kontrole

Radarske kontrole od 10.06. do 16.06.2024. godine

Radarske kontrole od 10.06. do 16.06.2024. godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svo...

Strateški plan 2019-2023

 

Preuzmite strateški plan PBD

BOS | SRP | HRV

Trogodišnji plan rada

 

Preuzmite trogodišnji plan rada PBD

BOS | SRP | HRV

Bilten Br. 12

BiltenFinal

Žene u PBD

Sigurni Internet

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Priručnik "Kako da se borim protiv korupcije"

Trenutno na stranici

Imamo 162 gosta i nema članova online

Prijava

znacka
  • Adresa: Ciglana 8, 76100 Brčko distrikt BiH
  • Centrala: +387 (0)49 233 200
  • Fax: +387 (0)49 216 779
  • Dežurna služba: 122
  • Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo