banner1

bannerMD1

Pregled sigurnosnih događaja od 06.05. od 06.00 sati do 09.05.2022.godine do 06.00 sati

pregleddog

KRIMINALITET:

- U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su četiri krivična djela Teške krađe i jedan događaj u kojem su počinjena dva krivična djela i to Izazivanje opšte opasnosti iz člana 317. i Oštećenje tuđe stvari iz člana 287. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

- Izdvajamo događaj od dana 08.05.2022. godine kada je Policiji Brčko distrikta u 23.20 sati prijavljeno da je NN vozač sa motornim vozilom udario u jedan ugostiteljski objekat u ulici Šetalište i udaljio se u nepoznatom pravcu. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kojom prilikom je utvrđeno da je NN lice nakon sukoba u ugostiteljskom objektu iz istog izašao i sa svojim motornim vozilom marke “BMV” udario u terasu ugostiteljskog objekta, prilikom čega je lake tjelesne povrede zadobilo šest lica koja su se tu zatekla, te se nakon toga udaljio u nepoznatom pravcu. Preduzete su hitne mjere potrage za navedenim vozilom, te je isto pronađeno na području grada, a nakon utvrđivanja svih činjenica, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH lice Z.R. rođen 1995. godine u Maoči, nastanjen u Rašljanima koji je upravljao navedenim vozilom, lišen je slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela “Izazivanje opšte opasnosti” iz člana 317. i “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 287. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- Policija Brčko distrikta BiH je u navedenom vremenskom periodu zaprimila dvije prijave narušavanja javnog reda i mira na fudbalskim utakmicama. Postupajući po navedenim prijavama utvrđeno je da je u selu Maoča prilikom odigravanja fudbalske utakmice napadnut sudija A.A. rođen 1989. godine u Tuzli koji je zadobio lake tjelesne povrede. Postupajući po drugoj prijavi utvrđeno je da je u naselju Suljagića Sokak prilikom odigravanja fudbalske utakmice napadnut pomoćni sudija N.H. rođen 1997. godine u Tuzli gdje je i nastanjen. Prilikom postupanja četiri policijska službenika su zadobila lake tjelesne povrede. Nakon dokumentovanja svih činjenica izvršioci će biti procesuirani u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

- Dana 07.05.2022. godine u 15.55 sati zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje” i člana 8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, slobode je lišeno lice inicijala S.B. rođen 1987. godine u Brčkom, nastanjen na Prutačama.

- Zabilježene su i dvije prijave glasne muzike u dva ugostiteljska objekta u centru grada, zbog kojih su odgovornim licima izrečene mjere upozorenja.

 

SAOBRAĆAJ:

- Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode. Izdvajamo saobraćajnu nezgodu od dana 06.05.2022. godine koja se desila oko 23.35 sati kada je vozilo marke “Škoda oktavia” zbog neprilagođene brzine i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sletjelo u korito rijeke Brke, kojom prilikom je vozač navedenog vozila zadobio lake tjelesne povrede.

 

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 25 vozača i vozila. Od toga 17 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, tri lica jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje je upravljalo vozilom kojem je pridodata neregistrovana laka prikolica, jedno lice koje je upravljalo neregistrovanim vozilom, jedno lice zbog upravljanja vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jedno lice jer je upravljalo mopedom bez posjedovanja potvrde o poznavanju propisa i jedno lice koje je upravljalo vozilom sa nerpopisno obezbijeđenim teretom.

 

- Izdvajamo događaj od dana 06.05.2022. godine kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH tokom kontrole motornog vozila marke „VW Golf“ kojim je upravljao Z.Z. rođen 1987. godine u mjestu Rašljani gdje je i nastanjen, utvrdili da je isti povratnik u izvršenju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u skladu s članom 20. stav (1) i stav (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, od navedenog lica je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

 

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Ljetna Policijska Škola

Radarske kontrole

Radarske kontrole od 16.09.2024. do 22.09.2024. godine

Radarske kontrole od 16.09.2024. do 22.09.2024. godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svo...

Strateški plan 2019-2023

 

Preuzmite strateški plan PBD

BOS | SRP | HRV

Trogodišnji plan rada

 

Preuzmite trogodišnji plan rada PBD

BOS | SRP | HRV

Bilten Br. 12

BiltenFinal

Žene u PBD

Sigurni Internet

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Priručnik "Kako da se borim protiv korupcije"

Trenutno na stranici

Imamo 186 gostiju i nema članova online

Prijava

znacka
  • Adresa: Ciglana 8, 76100 Brčko distrikt BiH
  • Centrala: +387 (0)49 233 200
  • Fax: +387 (0)49 216 779
  • Dežurna služba: 122
  • Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo