banner1

bannerMD1

Преглед сигурносних догађаја од 12.04. од 06.00 сати до 15.04.2024.године до 06.00 сати

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежена су три кривична дјела и то ''Шумска крађа'' из члана 310., ‘’Превара’’ из члана 288. и ''Насиље у породици'' из члана 218. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, када је једно лице лишено слободе због основа сумње да је починио поменуто кривично дјело.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

У извјештајном периоду забиљежена су два догађаја нарушавања јавног реда и мира када је једно лице лишено слободе због почињеног прекршаја из члана 4. ''Дрско понашање'' и члана 8. ''Ометање вршења службених послова и задатака'' Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, док ће Основном суду Брчко бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка против једног лица због почињеног прекршаја из члана 4. ''Дрско понашање'' Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

Током наведеног периода забиљежена је једна саобраћајна незгода, дана 12.04.2024. године. Саобраћајна незгода се десила око 12:20 сати усљед непрописне радње скретања возилом, док повријеђених лица није било.

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 29 возача и возила. Од тога 15 возача је искључено због управљања моторним возилом под дејством алкохола, три возача јер су возилима управљали прије стицања права на управљање, један возач које није посједовало потврду о познавању прописа из области саобраћаја, три возача која су управљала возилом иако у возачкој дозволи немају назначену одговарајућу категорију, један возач лице који је управљало моторним возилом без положеног возачког испита, једно возило због техничке неисправности, једно возило због истека регистрације, три возача јер су управљала возилима са неправилно смјештеним теретом, те један возач који је управљао возилом са непокривеним теретом.

ОСТАЛО:

Међу осталим издвајамо два догађаја забиљежена у дане 13.04. и 14.04.2024. године када су полицијски службеници првивремено одузели два моторна возила од вишеструких повратника у извршењу прекршаја.

Прво моторно возило марке ‘’Opel Vectra’’ одузето је од лица иницијала С.Џ. рођен 1998. године из Брчког, након што је утврђено да исти управља возилом без положеног возачког испита и документације за возило, а у регистру новчаних казни утврђено је да исти има дуг по основу неплаћених прекршајних казни у износу од 52.000,00 конвертибилних марака.

Друго моторно возило марке ‘’VW Passat’’ одузето је од лица иницијала И.М. рођен 2003. године из Брчког, након што је утврђено да исти управља возилом без положеног возачког испита, а у регистру новчаних казни утврђено је да исти има дуг по основу неплаћених прекршајних казни у износу од 2.470,80 конвертибилних марака.

Моторна возила су од наведених лица привремено одузета због основа сумње да ће наставити са вршењем истих, а у складу са чланом 20. Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ и депонована су у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Полиција Брчко дистрикта БиХ и овом приликом жели свим учесницима у саобраћају указати на важност придржавања саобраћајних прописа, а истовремено и упозорити вишеструке повратнике у извршењу саобраћајних прекршаја да ће интензивне контроле према тој категорији бити настављене у циљу одвраћања од даљег вршења прекршаја и превенције оваквих појава.

 

Полиција Брчко дистрикта БиХ

Рачунајте на нас - ПБД БиХ

Радарске контроле

Радарске контроле од 06. 05. дo 12. 05. 2024. године

Радарске контроле од 06. 05. дo 12. 05. 2024. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 31 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo