zupbdheader

Dodijeljeni certifikati policijskim službenicama

Dana 08.06.2018. godine, na prigodnoj svečanosti u Policiji Brčko distrikta BiH dodijeljeni su certifikati policijskim službenicama u Policiji Brčko distrikta BiH, koje su uspješno završile obuku upotrebe vatrenog oružja.

Naime, obuka upotrebe vatrenog oružja, za policijske službenice, organizovana je od strane ICITAP-a (International Criminal Investigative Training Assistance Program) Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a, u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.

sastanakubc1

Za iskazan profesionalizam i postignute rezultate tokom obuke i obavljenog gađanja u novoj streljani u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, policijske službenice su pohvaljene od strane predstavnika ICITAP-a te su im dodijeljeni certifikati.

Tokom ceremonije, menadžment Policije Brčko distrikta BiH i predstavnici ICITAP-a razgovarali su o mogućnostima i procedurama većeg angažmana radne grupe "Žene u Policiji Brčko distrikta BiH" s ciljem promovisanja policijskog posla za animiranje ženske populacije da se više prijavljuju u policijske snage.

Šef Operativno komunikacijskog centra 
dr Halid Emkić

Sastanak u Brčkom

sastanakubc1

Otvaranje strelišta u Mostaru

mostar1

Gađanje u Brčkom

gadjanjeubc1

Trenutno na stranici

Ко је на мрежи: 42 гостију и нема пријављених чланова