zupbdheader

mostar3 Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack posjetila je novoizgrađeni kompleks objekata Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru, te na prigodnoj svečanosti donirala vrijednu opremu koja je instalisana u streljanu.

Donaciju vrijednu 398,9 hiljada dolara Agenciji je donirao Ured za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona pri Ministarstvu vanjskih poslova SAD, a sastoji se od četrdeset tona sigurnosne i ventilacijske opreme.

Branko Vukoja, direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, poslije presijecanja vrpce kazao je kako je sretan da je završen projekat kojeg su započeli prije dvije godine.

"Ovo je zaista značajna donacija jer smo dobili jednu savršenu streljanu, po najsavremenijim standardima, ne samo kvalitete, nego i sigurnosnih standarda koje objekti ove vrste trebaju ispunjavati. Streljana će u narednom periodu služiti za obuku policajaca kadeta koji su na temeljnoj policijskoj obuci u Agenciji za školovanje iz predmeta Rukovanje oružjem i vještine gađanja, ali će služiti i za stalni trening policijskih službenika Bosne i Hercegovine", kazao je Vukoja.

Dana 08.06.2018. godine, na prigodnoj svečanosti u Policiji Brčko distrikta BiH dodijeljeni su certifikati policijskim službenicama u Policiji Brčko distrikta BiH, koje su uspješno završile obuku upotrebe vatrenog oružja.

Naime, obuka upotrebe vatrenog oružja, za policijske službenice, organizovana je od strane ICITAP-a (International Criminal Investigative Training Assistance Program) Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a, u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.

sastanakubc1

Sastanak u Brčkom

sastanakubc1

Otvaranje strelišta u Mostaru

mostar1

Gađanje u Brčkom

gadjanjeubc1

Trenutno na stranici

Ко је на мрежи: 83 гостију и нема пријављених чланова