banner1

bannerMD1

Visoka delegacija UK posjetila PBD BiH

У првој службеној посјети Полицији Брчко дистрикта БиХ данас је боравила висока делегација Уједињеног Краљевства коју је предводио лорд Стуарт Пеацх, специјални изасланик премијера за Западни Балкан у чијој је пратњи био амбасадор Јулиан Реиллy, а који су се састали са шефом Полиције Брчко дистрикта БиХ, Гораном Писићем и његовим замјеником Сенадом Јашаревићем.

Током посјете овој важној институцији за грађане Брчко дистрикта БиХ, лорд Пеацх се упознао са стањем сигурности и тренутним изазовима у овој локалној заједници са којима се носи Полиција Брчко дистрикта БиХ. Током састанка разговарано је и о досадашњој успјешној сарадњи и модалитетима њеног унапређења.

На крају су лорд Пеацх и Амбасада Уједињеног Краљевства исказали пуну подршку у раду Полиције Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Стручни референт за односе с јавношћу

портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

 

Obiljezen Svjetski dan Roma

Obiljezen Svjetski dan Roma 1

Полиција Брчко дистрикта БиХ је поводом 8.априла датума важног за ромску популацију који је установљен након Првог конгреса Рома одржаног у Лондону на данашњи дан 1971. године од када се и обиљежава Свјетски дан Рома, уприличила радионицу у просторијама Дневног центра за едукацију ромске дјеце.

С најмлађим полазницима у просторијама Дневног центра за едукацију ромске дјеце данас су се дружили полицијски службеници, који су на радионици са њима разговарали и правили честитке поводом Свјетског дана Рома, те им уручили пригодне поклоне.

Као и увијек овај дан је прилика да се укаже на важност рјешавања проблема и предрасуда с којима се свакодневно суочавају наши суграђани Роми који су највећа национална мањина. Како би се постигли бољи резултати на унапређењу статуса ове популације, потребно је заједничко дјеловање свих грађана Брчко дистрикта БиХ.

 

Из Полиције Брчко дистрикта БиХ свим припадницима ромске популације поводом 8.априла упућујемо најискреније честитке поводом Свјетског дана Рома.

Стручни референт за односе с јавношћу

портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

 

lisice zoom

Полиција Брчко дистрикта БиХ је након више запримљених пријава о провалним крађама које су се догодиле у викенд кућама на подручју мјеста Сандићи у периоду од децембра 2023. године до 27.03.2024. године, под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, предузела планске и системске активности, које су резултирале реализацијом акције кодног назива “ХАЈДУК”.

Током акције расвијетљена је серија кривичних дјела “Тешка крађа” из члана 281. став (1) у вези са чланом 55. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, а које су извршене у мјесту Сандићи, засеок Крушик. На мјесту извршења кривичних дјела, слободе је лишено лице иницијала Н.В. рођен 1971. године из Брчког, због постојања основа сумње да је у поменутом временском периоду извршио наведена кривична дјела. Ово лице је иначе повратник у вршењу оваквих и сличних кривичних дјела.

Током реализације акције пронађена је и привремено одузета већа количина предмета и то разни електрични и други алати, посуђе, одјећа, те разна друга кућанска опрема и прибор, храна, пиће и друго, а за које постоји основ сумње да потичу из провалних крађа и које је извршилац односио из викенд кућа.

Над лицем Н.В. извршена је криминалистичка обрада, те ће уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предато у даљу надлежност Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ.

Полиција Брчко дистрикта БиХ позива грађане, који посједују имовину на подручју мјеста Сандићи и Трњаци, да уколико су у претходном периоду такође имали сличне ситуације крађе њихове имовине, да то пријаве Полицији Брчко дистрикта БиХ позивом на телефонске бројеве 049/233-200 или 122.

Стручни референт за односе с јавношћу

портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

police lights

Дана 27.03.2024. године Полиција Брчко дистрикта БиХ је у 19.27 сати запримила пријаву да једно лице у пијаном стању узнемирава госте у угоститељском објекту у мјесту Горњи Рахић.

Поступајући по пријави, полицијски службеници су у 20.20 сати у мјесту Ограђеновац извршили контролу моторног возила марке “ВW Голф ИИ” којим је управљао М.Х. рођен 1982. године из Г. Рахића, за којег је утврђено да је узнемиравао госте у угоститељском објекту из пријаве.

С обзиром да је одавао знакове лица под дејством алкохола понуђено му је да се изврши алкотестирање, али је он то одбио. Провјером кроз расположиве базе података утврђено је да је возило нерегистровано, да возилом управља прије стицања права на управљање, те да ово лице по основу саобраћајних прекршаја има дуг у износу од 14.451,10 конвертибилних марака. С обзиром на то да је током поступања ово лице нарушавало јавни ред и мир дрским понашањем и ометањем вршења службених послова и задатака, исти је лишен слободе, а због основа сумње да ће наставити са вршењем саобраћајних прекршаја, а у складу са чланом 20. став (1) и (2) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ, привремено му је одузето моторно возило и депоновано у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Основном суду Брчко дистрикта БиХ ће у вези наведених догађаја бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Полиција Брчко дистрикта БиХ свим учесницима у саобраћају и овом приликом жели указати на важност придржавања саобраћајних прописа, а истовремено и упозорити вишеструке повратнике у извршењу саобраћајних прекршаја да ће интензивне контроле бити настављене у циљу одвраћања од даљег вршења прекршаја и превенције оваквих појава, ради сигурности свих учесника у саобраћају али и осталих грађана Дистрикта.

Стручни референт за односе с јавношћу

портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

 

police lights

Полиција Брчко дистрикта БиХ је након више запримљених пријава о крађама које су се догодиле у насељу Прутаче у периоду од 26.02.до 23.03.2024. године под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, предузела планске и системске активности, које су резултирале реализацијом акције кодног назива “МАНКY”.

Током акције расвијетљено је укупно седам кривичних дјела од тога шест “Крађа” из члана 280. став (1) и једно кривично дјело “Тешка крађа” из члана 281. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, а које су извршене у насељу Прутаче, док су даље активности Полиције у току.

Планске и системске активности су биле усмјерене против четири лица с подручја Брчког од којих су три малољетника и лице иницијала Н.Ш. рођен 2004.године. Током реализације акције пронађени су и привремено одузети сљедећи предмети који су након обраде враћени власницима и то: осам моторних пила различитих производних марки, два тримера, двије брусилице од којих је једна с брусевима, један оштрач ножева и један адаптер.

Током реализације ове акције извршена је криминалистичка обрада наведених лица, а против једног лица ће, због утврђеног основа сумње да је починио наведена кривична дјела, бити поднешен Извјештај Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ.

Стручни референт за односе с јавношћу

портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

 

Рачунајте на нас - ПБД БиХ

Радарске контроле

Радарске контроле од 22.04.2024. до 28.04.2024. године

Радарске контроле од 22.04.2024. до 28.04.2024. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 62 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo