banner1

bannerMD1

Dan sigurnijeg interneta

Полиција Брчко дистрикта БиХ и ове године другог уторка мјесеца фебруара обиљежава „Дан сигурнијег интернета” с циљем промоције сигурнијег и одговорнијег кориштења интернета-онлине технологија и мобилних телефона, посебно међу дјецом и младима.

Тим поводом о наведеној теми уприличена је подјела летака и предавања за основце предметне наставе Десете и Четврте основне школе, док су на објектима основних и средњих школа те Омладинског центра постављени плакати са садржајима којима се жели указати на опасности по личну и имовинску сигурност основаца и средњошколаца, а које се могу појавити на интернету. Циљ наведене активности је и упозорити ову популацију како да сигурно користе интернет претраживање за учење и забаву, те како и гдје затражити помоћ у случајевима насталих сигурносних проблема.

Подсјетимо да се упутства која се односе на „сигурни интернет” могу погледати и на интернет страници Полиције www.полицијабдбих.гов.ба.

 

Стручни референт за односе с јавношћу – портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

 

Radionica zajednička fotka

Radionica o trgovini ljudima 1

Radionica o trgovini ljudima

Полиција Брчко дистрикта БиХ била је данас домаћин радионице коју Wорлд Висион БиХ организује кроз пројекат под називом „Јачање локалних капацитета за борбу против трговине људима у БиХ” пружајући на тај начин подршку раду Координационог тима за борбу против трговине људима Брчко дистрикта БиХ.

Тема и циљ цјелодневне радионице која је окупила тридесетак полицијских службеника је јачање рефералног дјеловања кључних актера у супротстављању трговини људима и трговини дјецом у Брчко дистрикту БиХ. У оквиру наведене теме предавачи су били професор Елмедин Муратбеговић, Мирсада Бајрамовић из Удружења „Земља дјеце у БиХ” и Мирсад Рибић помоћник шефа Јединице криминалистичке полиције. Они су говорили о трговини људима као савременом изазову, важности и улози Полиције у идентификацији жртве и прикупљању елемената за доказивање трговине људима, те изазовима и препрекама у откривању и пружању подршке и заштите потенцијалним жртвама, те минималним стандардима у поступању са потенцијалним жртвама трговине људима.

Пројекат је финансијски подржала Влада Сједињених Америчких Држава.

 

Стручни референт за односе с јавношћу – портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

Brosura1sr

Министарство сигурности Босне и Херцеговине, Федерално министарство рада и социјалне политике, Агенција за рад и запошљавање БиХ, Завод за запошљавање Брчко дистрикта БиХ, Полиција Брчко дистрикта БиХ, Федерална управа полиције и Министарство унутрашњих послова Републике Српске, креатори су брошуре под називом “ Информативна брошура о ризицима од трговине људима путем радног искориштавања у иностранству”.

Ова публикација је резултат приједлога чланова Управног одбора пројекта под називом “Превенција и борба против трговине људима у Босни и Херцеговини” исказаних током обука на тему трговине људима у оквиру којих је Полиција Брчко дистрикта БиХ учествовала као члан Координационог тима за борбу против трговине људима Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Брошура је израђена уз финансијску подршку Европске уније и Вијећа Европе, а исту можете погледати ОВДЈЕ

 

 

banner1

У наставку активности у области контроле сигурности саобраћаја, полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су привремено одузели још једно моторно возило од вишеструког повратника у вршењу прекршаја из ове области.

Тако су дана 30.01.2023. године током редовних послова и задатака полицијски службеници извршили контролу моторног возила марке “Опел Астра” без регистарских ознака којим је управљао Н.С. рођен 1979. године из Брчког. Провјером у службеном регистру новчаних казни за лице Н.С. је утврђено да по основу неплаћених казни има дуг у износу од 3.970 конвертибилних марака, те да је повратник у извршењу тешких прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. Због основа сумње да ће наставити са вршењем истих, а у складу са чланом 20. ставови (1) и (2) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ, наведеном лицу је привремено одузето моторно возило и депоновано у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Против наведеног лица ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

Полиција Брчко дистрикта БиХ свим учесницима у саобраћају и овом приликом жели указати на важност придржавања саобраћајних прописа, а истовремено и упозорити вишеструке повратнике у извршењу саобраћајних прекршаја да ће интензивне контроле према тој категорији бити настављене у циљу одвраћања од даљег вршења прекршаја и превенције оваквих појава.

Стручни референт за односе с јавношћу

портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

 

Francuska ambasadorica

Ambasadorica Francuske

У службеној посјети Полицији Брчко дистрикта БиХ данас је боравила амбасадорица Републике Француске у Босни и Херцеговини њена екселенција Кристина Тудик (Цхристине Тоудиц) у пратњи полицијског аташеа Филипа Ганглофа (Пхилиппе Ганглоф) пуковника националне жандармерије и асистентице Валери Лалент (Валерие Лалент).

Током посјете уприличен је радни састанак шефа Полиције Брчко дистрикта БиХ, Горана Писића и амбасадорице њене екселенције Кристине Тудик. Теме састанка тицале су се сигурносне ситуације на простору Брчко дистрикта БиХ, а након састанка извршена је званична примопредаја тзв. “Тунела за испуцавање муниције” чија је укупна вриједност око пет хиљада еура. Ово је друга по реду донација амбасаде Републике Француске у БиХ, јер је у ранијем периоду Полицији Брчко дистрикта БиХ донирана радна станица “Евофиндер” – балистички систем за идентификацију трагова на чаурама и зрнима, укупне вриједности око 25 хиљада еура.

Поменуте донације још су један показатељ да је Полиција Брчко дистрикта БиХ препозната од стране других партнера као важан дио сигурносне архитектуре у борби против свих видова криминалитета.

Стручни референт за односе с јавношћу

портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

 

Радарске контроле

Радарске контроле од 06. 02. дo 16. 02. 2023. године

Радарске контроле од 06. 02. дo 16. 02. 2023. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 34 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | |