banner1

bannerMD1

Преглед безбједносних догађаја од 05.05. од 06,00 сати до 08.05.2023. године до 06,00 сати ​

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

-У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су два догађаја у оквиру којих су евидентирана три кривична дјела и то “Оштећење туђе ствари из члана 287. и “Лака тјелесна повреда” из члана 170., као и “Тешка крађа” из члана 281. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду евидентирано је пет догађаја нарушавања јавног реда и мира у оквиру којих су три лица лишена слободе због почињених прекршаја из члана 4. “Дрско понашање” и члана 8. “Ометање вршења службених послова и задатака”. За два лица издати су прекршајни налози због почињених прекршаја из члана 4. “Дрско понашање”, док је због гласне музике власнику једног угоститељског објекта издат прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 23. “Ремећење мира” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду догодиле су се двије саобраћајне незгоде.

- Издвајамо догађај од дана 05.05.2023. године када су полицијски службеници током редовне контроле саобраћаја, лице М.Х. рођен 1960. године у Приједору, настањен у Тузли, а који је био у видно алкохолисаном стању, те је одбио да се подвргне утврђивању присуства алкохола у организму, лишили слободе на основу члана 224. став (2), као и чланова 152. став (1) и члана 220. став (1) Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ (ЗООБС БиХ).

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 19 возача и возила. Од тога 12 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, једног који је возилом управљао прије стицања права на управљање, једног који је управљао нерегистрованим возилом, једног јер није имао назначену одговарајућу категорију у возачкој дозволи, два који су возилима управљали без потврде о познавању прописа, једног јер је управљао возилом без регистарских ознака и једног због непрописно смјештеног терета.

ОСТАЛО:

- Полицији Брчко дистрикта БиХ је дана 07.05.2023. године у 08.04 сати пријављено да се испод моста на ријеци Сави тренутно утопило мушко лице. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и утврдили да је ријеч о лицу иницијала А.К. рођен 1984. године у Брчком гдје је и настањен. На лицу мјеста је под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ извршен увиђај. Након извршеног увиђаја започете су активности на потрази коју су проводиле Јединица специјалне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, Цивилна заштита Одјела за јавну сигурност Владе Брчко дистрикта БиХ, ГСС Брчко, Пливачки клуб “Атос” и Спасилачко ронилачки клуб “Немо”, а око 13 сати пронађено је и извучено беживотно тијело недалеко од мјеста утапања. На лице мјеста изашао је и дежурни мртвозорник који је констатовао смрт, док се дежурни тужилац изјаснио да нема потребе за вршењем обдукције.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

Радарске контроле

Радарске контроле од 29. 05. дo 04. 06. 2023. године

Радарске контроле од 29. 05. дo 04. 06. 2023. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 661 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo