banner1

bannerMD1

Преглед безбједносних догађаја од 27.12. од 06,00 сати до 27.12.2022. године до 06,00 сати ​

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У извјештајном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежено је једно кривично дјело и то “Оштећење туђе ствари” из члана 287. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- Такође забиљежена су два догђаја нарушавања јавног реда и мира и то у дане 23. и 24.12.2022. године када су два лица лишена слободе због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака”из закона о Јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

 

САОБРАЋАЈ:

- Током наведеног периода забиљежене су двије саобраћајне незгоде.

- Издвајамо догађај од дана 25.12.2022. године када је Полицији Брчко дистрикта БиХ пријављено да се у мјесту Ограђеновац догодила саобраћајна незгода с материјалном штетом. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и извршили увиђај, те утврдили да су у саобраћајној незгоди учествовали возач нерегистрованог моторног возила марке “ВW Поло” и возач моторног возила марке “Шкода”. Након алкотестирања утврђено је да возач моторног возила “ВW Поло” има 2,51 г/кг алкохола у крви, те је у складу са чланом 8. Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ лишен слободе, док други возач није имао алкохола у организму.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 48 возача и возила. Од тога 24 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, шест који су управљали возилима прије стицања права на управљање, једног јер је управљао возилом у вријеме трајања забране, једног јер је управљао возилом којем је придодато нерегистровано прикључно возило, пет јер су управљали нерегистрованим возилима, четири који су возилима управљали након истека важности потврде о регистрацији, два који су управљали возилима без потврде о познавању прописа, два због непрописног превоза терета и због претовара, два који су управљали возилима без регистарских ознака и једног возача који је одбио да се подвргне тестирању на опојне дроге.

ОСТАЛО:

- Дана 25.12.2022. године у 15.30 сати Полицији Брчко дистрикта БиХ је пријављено да су полицијски службеници Граничне полиције Босне и Херцеговине током редовне контроле на граничном прелазу Брчко утврдили да је за моторним возилом марке »ВW Цадy« словеначких националних ознака расписана потрага Интерпола. Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су о догађају обавијестили НЦБ Интерпола у Сарајеву, те предузели даље активности потражне дјелатности.

- Издвајамо догађаје од дана 24. и 25.12.2022. године када су полицијски службеници након запримљених пријава о гласној музици у два угоститељска објекта у центру града, за три лица уручили прекршајне налоге због почињеног прекршаја из члана 23. “Ремећење мира” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

Рачунајте на нас - ПБД БиХ

Радарске контроле

Радарске контроле од 15.04.2024. до 21.04.2024. године

Радарске контроле од 15.04.2024. до 21.04.2024. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 128 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo