banner1

bannerMD1

Преглед безбједносних догађаја од 27.12. од 06,00 сати до 27.12.2022. године до 06,00 сати ​

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У извјештајном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежено је једно кривично дјело и то “Оштећење туђе ствари” из члана 287. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- Такође забиљежена су два догђаја нарушавања јавног реда и мира и то у дане 23. и 24.12.2022. године када су два лица лишена слободе због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака”из закона о Јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

 

САОБРАЋАЈ:

- Током наведеног периода забиљежене су двије саобраћајне незгоде.

- Издвајамо догађај од дана 25.12.2022. године када је Полицији Брчко дистрикта БиХ пријављено да се у мјесту Ограђеновац догодила саобраћајна незгода с материјалном штетом. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и извршили увиђај, те утврдили да су у саобраћајној незгоди учествовали возач нерегистрованог моторног возила марке “ВW Поло” и возач моторног возила марке “Шкода”. Након алкотестирања утврђено је да возач моторног возила “ВW Поло” има 2,51 г/кг алкохола у крви, те је у складу са чланом 8. Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ лишен слободе, док други возач није имао алкохола у организму.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 48 возача и возила. Од тога 24 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, шест који су управљали возилима прије стицања права на управљање, једног јер је управљао возилом у вријеме трајања забране, једног јер је управљао возилом којем је придодато нерегистровано прикључно возило, пет јер су управљали нерегистрованим возилима, четири који су возилима управљали након истека важности потврде о регистрацији, два који су управљали возилима без потврде о познавању прописа, два због непрописног превоза терета и због претовара, два који су управљали возилима без регистарских ознака и једног возача који је одбио да се подвргне тестирању на опојне дроге.

ОСТАЛО:

- Дана 25.12.2022. године у 15.30 сати Полицији Брчко дистрикта БиХ је пријављено да су полицијски службеници Граничне полиције Босне и Херцеговине током редовне контроле на граничном прелазу Брчко утврдили да је за моторним возилом марке »ВW Цадy« словеначких националних ознака расписана потрага Интерпола. Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су о догађају обавијестили НЦБ Интерпола у Сарајеву, те предузели даље активности потражне дјелатности.

- Издвајамо догађаје од дана 24. и 25.12.2022. године када су полицијски службеници након запримљених пријава о гласној музици у два угоститељска објекта у центру града, за три лица уручили прекршајне налоге због почињеног прекршаја из члана 23. “Ремећење мира” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

Радарске контроле

Радарске контроле од 06. 02. дo 16. 02. 2023. године

Радарске контроле од 06. 02. дo 16. 02. 2023. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 32 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | |