banner1

bannerMD1

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежено је једно кривично дјело и то »Оштећење туђе ствари« из члана 287. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду евидентирано је једно нарушавање јавног реда и мира када је лицу иницијала Н.А. рођеном 1982. године из Брчког због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „Ометање вршења службених послова и задатака” из Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду догодиле су се двије саобраћајне незгоде.

- Издвајамо догађај од дана 27.05.2023. године када је Полицији око 13.15 сати пријављено да је у улици Бијељинска дошло до саобраћајне незгоде у којој су учествовали возач путничког моторног возила марке „Форд” и возач мопеда марке „Пеугеот”. Одмах након пријаве полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су изашли на лице мјеста и предузели све мјере и радње из своје надлежности, те утврдили да је возач мопеда задобио тешке тјелесне повреде, док је путник мопеда задобио лаке тјелесне повреде, оба малољетници. На лицу мјеста под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ извршен је увиђај, а извршено је алкотестирање оба возача и утврђено да нису имали алкохола у крви.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 19 возача и возило. Од тога седам возача који су возилима управљали под дејством алкохола, три који су возилима управљали прије стицања права на управљање, три јер су управљали нерегистрованим возилима, једног који је управљао возилом након истека важности потврде о регистрацији, три који су управљали возилима без потврде о познавању прописа, једног који је управљао преоптерећеним возилом и једног јер је управљао возилом без регистарских ознака.

ОСТАЛО:

- Дана 28.05.2023. године Полицији Брчко дистрикта БиХ је у 16.50 сати пријављено из Службе хитне медицинске помоћи да су имали интервенцију у улици Синанагића, те да на наведеној адреси лежи мушко лице на електро кабловима. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и предузели све мјере и радње из своје надлежности и утврдили да је ријеч о лицу иницијала В.М. рођеном 1937. године у Санском Мосту, настањен у Брчком, док је мртвозорник констатовао да је смрт код наведеног лица наступила од струјног удара. На лицу мјеста извршен је увиђај којим је руководио дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, а наређена је обдукција тијела како би се утврдио тачан узрок смрти.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ евидентирана су четири догађаја те кривична дјела “Крађа” из члана 280 став (1),“Тешка крађа” из члана 281. став (1), затим „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“ из члана 232 став (1) и "Напад на службено лице у обављању послова безбиједности" из члана 353 став 1 и "Лака тјелесна повреда" из члана 170. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

- Издвајамо догађај од дана 19.05.2023. године када су полицијски службеници након предузимања планских истражних мјера и радњи под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ по Наредби Основног суда Брчко дистрикта БиХ, реализовали акцију кодног назива „ТАНГО“ усмјерену на спречавање „Неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога“. Током акције извршени су претреси три лица и пет стамбених објеката на укупно пет локација у Брчко дистрикту БиХ. Током претреса пронађено је и привремено одузето 797,534 грама материје која својим изгледом асоцира на „Амфетамин спеед“, 190,718 грама биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуана“, два гасна пиштоља, четири мобилна телефона, једна дигитална вага, више пвц врећица за паковање опојне дроге, један ГПС уређај, један ДВР снимач, те одређена количина новца у разним апоенима и валутама. Пронађени предмети ће бити кориштени у кривичном поступку. Током акције слободе су лишена лица иницијала Р.И. рођена 1998. године, Ц.Ф. рођен 2000. године и В.Ц. рођена 1969. године сви из Брчког. Против наведених лица ће након криминалистичке обраде бити поднешен Извјештај Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ због основа сумње да су починили кривично дјело

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду евидентирана су два догађаја нарушавања јавног реда и мира у којима су лица иницијала С.К. рођен 1979. године из Брчког и Д.С. рођен 1982. године из Миросаваца лишени слободе због почињених прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” и члана 8. „ Ометање вршења службених послова и задатака” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду догодиле су се двије саобраћајне незгоде.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 21 возача и возило. Од тога девет возача који су возилима управљали под дејством алкохола, два који су возилима управљали прије стицања права на управљање, седам који су управљали нерегистрованим возилима, три који су управљали нерегистрованим возилима, два јер нису имали назначену одговарајућу категорију у возачким дозволама, једног јер је возилом управљао након истека важности потврде о регистрацији и четири који су управљали возилима без потврде о познавању прописа.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежена су два кривична дјела и то ''Тешка крађа'' из члана 281. и ''Оштећење туђе ствари'' из члана 287. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

У извјештајном периоду није било забиљежених догађаја нарушавања јавног реда и мира, те је исти протекао мирно.

САОБРАЋАЈ:

Током наведеног периода забиљежена је једна саобраћајна незгода дана 12.05.2023. године. Саобраћајна незгода се десила око18:50 сати усљед непрописне радње возилом, те вожњом под утицајем алкохола у организму, усљед које је причињена мања материјална штета, док повријеђених особа није било.

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 16 возача и возила. Од тога 10 возача је искључено због управљања моторним возилима под дејством алкохола, два лица јер су возилима управљали прије стицања права на управљање, једно лице које није посједовало потврду о познавању прописа из области саобраћаја, једно лице које је управљало возилом иако у возачкој дозволи нема назначену одговарајућу категорију, те два возила због истека регистрације.

 

Полиција Брчко дистрикта БиХ

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

-У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су два догађаја у оквиру којих су евидентирана три кривична дјела и то “Оштећење туђе ствари из члана 287. и “Лака тјелесна повреда” из члана 170., као и “Тешка крађа” из члана 281. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду евидентирано је пет догађаја нарушавања јавног реда и мира у оквиру којих су три лица лишена слободе због почињених прекршаја из члана 4. “Дрско понашање” и члана 8. “Ометање вршења службених послова и задатака”. За два лица издати су прекршајни налози због почињених прекршаја из члана 4. “Дрско понашање”, док је због гласне музике власнику једног угоститељског објекта издат прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 23. “Ремећење мира” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду догодиле су се двије саобраћајне незгоде.

- Издвајамо догађај од дана 05.05.2023. године када су полицијски службеници током редовне контроле саобраћаја, лице М.Х. рођен 1960. године у Приједору, настањен у Тузли, а који је био у видно алкохолисаном стању, те је одбио да се подвргне утврђивању присуства алкохола у организму, лишили слободе на основу члана 224. став (2), као и чланова 152. став (1) и члана 220. став (1) Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ (ЗООБС БиХ).

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 19 возача и возила. Од тога 12 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, једног који је возилом управљао прије стицања права на управљање, једног који је управљао нерегистрованим возилом, једног јер није имао назначену одговарајућу категорију у возачкој дозволи, два који су возилима управљали без потврде о познавању прописа, једног јер је управљао возилом без регистарских ознака и једног због непрописно смјештеног терета.

ОСТАЛО:

- Полицији Брчко дистрикта БиХ је дана 07.05.2023. године у 08.04 сати пријављено да се испод моста на ријеци Сави тренутно утопило мушко лице. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и утврдили да је ријеч о лицу иницијала А.К. рођен 1984. године у Брчком гдје је и настањен. На лицу мјеста је под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ извршен увиђај. Након извршеног увиђаја започете су активности на потрази коју су проводиле Јединица специјалне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, Цивилна заштита Одјела за јавну сигурност Владе Брчко дистрикта БиХ, ГСС Брчко, Пливачки клуб “Атос” и Спасилачко ронилачки клуб “Немо”, а око 13 сати пронађено је и извучено беживотно тијело недалеко од мјеста утапања. На лице мјеста изашао је и дежурни мртвозорник који је констатовао смрт, док се дежурни тужилац изјаснио да нема потребе за вршењем обдукције.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

pregleddog sr

КРИМИНАЛИТЕТ:

- У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ евидентирана су четири кривична дјела и то двије “Кривотворење исправе” из члана 367.,“Крађа” из члана 280. став (1), “Тешка крађа” из члана 281. и “Повреда мира умрлог” из члана 373. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

- Издвајамо догађај од дана 01.05.2023. године када је Полицији пријављено да је оштећена надгробна плоча на два гробна мјеста на православном гробљу у Брчком. Одмах након пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста и извршили увиђај, те утврдили да је од стране НН починиоца или више њих почињено кривично дјело “Повреда мира умрлог” из члана 373. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ. Полиција предузима интензивне истражне радње на утврђивању свих околности под којима се кривично дјело десило, као и на проналаску и идентификацији починиоца.

 

ЈАВНИ РЕД И МИР:

- У извјештајном периоду евидентирана су три догађаја у којима је једном лицу уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” Закона о Јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ. У друга два случаја Основном суду Брчко дистрикта БиХ ће бити упућени захтјеви за покретање прекршајног поступка за два лица због основа сумње да су починили прекршаје из чланова 4, 6 - „Посебно дрско понашање” и 8 – „Ометање вршења службених послова и задатака”. Издвајамо догађај од 30.04.2023. године када је лице Ј.В. рођен 1976. године у Маочи гдје је и настањен, од стране полицијских службеника лишен слободе због основа сумње да је починио прекршаје из чланова 4 и 8 Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

- У извјештајном периоду догодиле су се три саобраћајне незгоде.

- Издвајамо догађај од дана 29.04.2023. године када се око 20.00 сати на путу М-14.1 у мјесту Грбавица догодила саобраћајна незгода у којој су учествовали возач моторног возила марке „Пасат” и два возача мотоцикала марке „БМW” и у којој су возачи мотоцикала задобили повреде, један лаке, а други тешке тјелесне повреде које су констатоване на УКЦ Тузла. На наведеном путу током вршења увиђаја саобраћај је био обустављен у периоду од 20.00 до 01.00 сати, те је исти преусмјераван на алтернативне правце.

- Дана 29.04.2023. године полицијски службеници су због одбијања да се подвргне тесту помоћу апарата за утврђивање присуства алкохола у организму (алкотестирање), а на основу члана 224. став (2) Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, слободе лишили лице иницијала М.Б. рођено 1957. године из Брчког.

- Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 45 возача и возила. Од тога 22 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, три који су возилима управљали прије стицања права на управљање, седам који су управљали нерегистрованим возилима, три који су управљали возилима, а да при томе нису имали назначену одговарајућу категорију, три возача који су управљали возилима након истека важности потврде о регистрацији, три, јер су управљали преоптерећеним возилима, један возач који је одбио да се подвргне алкотестирању и три возача због непрописно смјештеног терета.

ОСТАЛО:

- Полицијски службеници су поступали по Плану обезбјеђења поводом одржавања мирног окупљања у покрету у организацији Синдиката Брчко, те је исто протекло мирно.

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол

Полиције Брчко дистрикта БиХ

Џевида Хукичевић

Радарске контроле

Радарске контроле од 29. 05. дo 04. 06. 2023. године

Радарске контроле од 29. 05. дo 04. 06. 2023. године

Јединица саобраћајне полиције Полиције Брчко дистрикта БиХ, поред осталих послова и задатака из сво...

Трогодишњи план рада

 

Преузмите трогодишњи план рада ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Стратешки план 2019-2023

 

Преузмите стратешки план ПБД

БОС| СРП| ХРВ

Билтен Бр. 12

BiltenFinal

Жене у ПБД

Сигурни Интернет

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Приручник "Како да се борим против корупције"

Тренутно на страници

Ко је на мрежи: 685 гостију и нема пријављених чланова

Пријава

znacka
  • Адреса: Циглана 8, 76100 Брчко дистрикт БиХ
  • Централа: +387 (0)49 233 200
  • Факс: +387 (0)49 216 779
  • Дежурна служба: 122
  • Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Вебсајт: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo