banner1

bannerMD1

Pregled sigurnosnih događaja od 23.12. od 06.00 sati do 27.12.2022.godine do 06.00 sati

pregleddog

KRIMINALITET:

- U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo i to “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 287. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- Takođe zabilježena su dva dogđaja narušavanja javnog reda i mira i to u dane 23. i 24.12.2022. godine kada su dva lica lišena slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”iz zakona o Javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

 

SAOBRAĆAJ:

- Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode.

- Izdvajamo događaj od dana 25.12.2022. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH prijavljeno da se u mjestu Ograđenovac dogodila saobraćajna nezgoda s materijalnom štetom. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj, te utvrdili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali vozač neregistrovanog motornog vozila marke “VW Polo” i vozač motornog vozila marke “Škoda”. Nakon alkotestiranja utvrđeno je da vozač motornog vozila “VW Polo” ima 2,51 g/kg alkohola u krvi, te je u skladu sa članom 8. Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH lišen slobode, dok drugi vozač nije imao alkohola u organizmu.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 48 vozača i vozila. Od toga 24 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, šest koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jednog jer je upravljao vozilom u vrijeme trajanja zabrane, jednog jer je upravljao vozilom kojem je pridodato neregistrovano priključno vozilo, pet jer su upravljali neregistrovanim vozilima, četiri koji su vozilima upravljali nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, dva koji su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa, dva zbog nepropisnog prevoza tereta i zbog pretovara, dva koji su upravljali vozilima bez registarskih oznaka i jednog vozača koji je odbio da se podvrgne testiranju na opojne droge.

OSTALO:

- Dana 25.12.2022. godine u 15.30 sati Policiji Brčko distrikta BiH je prijavljeno da su policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine tokom redovne kontrole na graničnom prelazu Brčko utvrdili da je za motornim vozilom marke »VW Cady« slovenačkih nacionalnih oznaka raspisana potraga Interpola. Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su o događaju obavijestili NCB Interpola u Sarajevu, te preduzeli dalje aktivnosti potražne djelatnosti.

- Izdvajamo događaje od dana 24. i 25.12.2022. godine kada su policijski službenici nakon zaprimljenih prijava o glasnoj muzici u dva ugostiteljska objekta u centru grada, za tri lica uručili prekršajne naloge zbog počinjenog prekršaja iz člana 23. “Remećenje mira” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Računajte na nas - PBD BiH

Radarske kontrole

Radarske kontrole od 15.04.2024. do 21.04.2024. godine

Radarske kontrole od 15.04.2024. do 21.04.2024. godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svo...

Strateški plan 2019-2023

 

Preuzmite strateški plan PBD

BOS | SRP | HRV

Trogodišnji plan rada

 

Preuzmite trogodišnji plan rada PBD

BOS | SRP | HRV

Bilten Br. 12

BiltenFinal

Žene u PBD

Sigurni Internet

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Priručnik "Kako da se borim protiv korupcije"

Trenutno na stranici

Imamo 32 gosta i nema članova online

Prijava

znacka
  • Adresa: Ciglana 8, 76100 Brčko distrikt BiH
  • Centrala: +387 (0)49 233 200
  • Fax: +387 (0)49 216 779
  • Dežurna služba: 122
  • Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo