banner1

bannerMD1

pregleddog

KRIMINALITET:

- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježeno je jedno krivično djelo i to »Oštećenje tuđe stvari« iz člana 287. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira kada je licu inicijala N.A. rođenom 1982. godine iz Brčkog zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

- Izdvajamo događaj od dana 27.05.2023. godine kada je Policiji oko 13.15 sati prijavljeno da je u ulici Bijeljinska došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali vozač putničkog motornog vozila marke „Ford” i vozač mopeda marke „Peugeot”. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je vozač mopeda zadobio teške tjelesne povrede, dok je putnik mopeda zadobio lake tjelesne povrede, oba maloljetnici. Na licu mjesta pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen je uviđaj, a izvršeno je alkotestiranje oba vozača i utvrđeno da nisu imali alkohola u krvi.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozilo. Od toga sedam vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, tri koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, tri jer su upravljali neregistrovanim vozilima, jednog koji je upravljao vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, tri koji su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa, jednog koji je upravljao preopterećenim vozilom i jednog jer je upravljao vozilom bez registarskih oznaka.

OSTALO:

- Dana 28.05.2023. godine Policiji Brčko distrikta BiH je u 16.50 sati prijavljeno iz Službe hitne medicinske pomoći da su imali intervenciju u ulici Sinanagića, te da na navedenoj adresi leži muško lice na elektro kablovima. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i utvrdili da je riječ o licu inicijala V.M. rođenom 1937. godine u Sanskom Mostu, nastanjen u Brčkom, dok je mrtvozornik konstatovao da je smrt kod navedenog lica nastupila od strujnog udara. Na licu mjesta izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a naređena je obdukcija tijela kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

 

pregleddog

KRIMINALITET:

- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH evidentirana su četiri događaja te krivična djela Krađa” iz člana 280 stav (1),“Teška krađa” iz člana 281. stav (1), zatim „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 232 stav (1) i "Napad na službeno lice u obavljanju poslova bezbijednosti" iz člana 353 stav 1 i "Laka tjelesna povreda" iz člana 170. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

- Izdvajamo događaj od dana 19.05.2023. godine kada su policijski službenici nakon preduzimanja planskih istražnih mjera i radnji pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, realizovali akciju kodnog naziva „TANGO“ usmjerenu na sprečavanje „Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga“. Tokom akcije izvršeni su pretresi tri lica i pet stambenih objekata na ukupno pet lokacija u Brčko distriktu BiH. Tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 797,534 grama materije koja svojim izgledom asocira na „Amfetamin speed“, 190,718 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“, dva gasna pištolja, četiri mobilna telefona, jedna digitalna vaga, više pvc vrećica za pakovanje opojne droge, jedan GPS uređaj, jedan DVR snimač, te određena količina novca u raznim apoenima i valutama. Pronađeni predmeti će biti korišteni u krivičnom postupku. Tokom akcije slobode su lišena lica inicijala R.I. rođena 1998. godine, C.F. rođen 2000. godine i V.C. rođena 1969. godine svi iz Brčkog. Protiv navedenih lica će nakon kriminalističke obrade biti podnešen Izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu evidentirana su dva događaja narušavanja javnog reda i mira u kojima su lica inicijala S.K. rođen 1979. godine iz Brčkog i D.S. rođen 1982. godine iz Mirosavaca lišeni slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „ Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 21 vozača i vozilo. Od toga devet vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, dva koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, sedam koji su upravljali neregistrovanim vozilima, tri koji su upravljali neregistrovanim vozilima, dva jer nisu imali naznačenu odgovarajuću kategoriju u vozačkim dozvolama, jednog jer je vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i četiri koji su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

pregleddog

KRIMINALITET:

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela i to ''Teška krađa'' iz člana 281. i ''Oštećenje tuđe stvari'' iz člana 287. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

SAOBRAĆAJ:

Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda dana 12.05.2023. godine. Saobraćajna nezgoda se desila oko18:50 sati usljed nepropisne radnje vozilom, te vožnjom pod uticajem alkohola u organizmu, usljed koje je pričinjena manja materijalna šteta, dok povrijeđenih osoba nije bilo.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 16 vozača i vozila. Od toga 10 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, dva lica jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, jedno lice koje nije posjedovalo potvrdu o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja, jedno lice koje je upravljalo vozilom iako u vozačkoj dozvoli nema naznačenu odgovarajuću kategoriju, te dva vozila zbog isteka registracije.

 

Policija Brčko distrikta BiH

 

pregleddog

KRIMINALITET:

-U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva događaja u okviru kojih su evidentirana tri krivična djela i to “Oštećenje tuđe stvari iz člana 287. i “Laka tjelesna povreda” iz člana 170., kao i “Teška krađa” iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu evidentirano je pet događaja narušavanja javnog reda i mira u okviru kojih su tri lica lišena slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje” i člana 8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”. Za dva lica izdati su prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje”, dok je zbog glasne muzike vlasniku jednog ugostiteljskog objekta izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 23. “Remećenje mira” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.

- Izdvajamo događaj od dana 05.05.2023. godine kada su policijski službenici tokom redovne kontrole saobraćaja, lice M.H. rođen 1960. godine u Prijedoru, nastanjen u Tuzli, a koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, te je odbio da se podvrgne utvrđivanju prisustva alkohola u organizmu, lišili slobode na osnovu člana 224. stav (2), kao i članova 152. stav (1) i člana 220. stav (1) Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH (ZOOBS BiH).

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga 12 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, jednog koji je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog jer nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju u vozačkoj dozvoli, dva koji su vozilima upravljali bez potvrde o poznavanju propisa, jednog jer je upravljao vozilom bez registarskih oznaka i jednog zbog nepropisno smještenog tereta.

OSTALO:

- Policiji Brčko distrikta BiH je dana 07.05.2023. godine u 08.04 sati prijavljeno da se ispod mosta na rijeci Savi trenutno utopilo muško lice. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da je riječ o licu inicijala A.K. rođen 1984. godine u Brčkom gdje je i nastanjen. Na licu mjesta je pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen uviđaj. Nakon izvršenog uviđaja započete su aktivnosti na potrazi koju su provodile Jedinica specijalne policije Policije Brčko distrikta BiH, Civilna zaštita Odjela za javnu sigurnost Vlade Brčko distrikta BiH, GSS Brčko, Plivački klub “Atos” i Spasilačko ronilački klub “Nemo”, a oko 13 sati pronađeno je i izvučeno beživotno tijelo nedaleko od mjesta utapanja. Na lice mjesta izašao je i dežurni mrtvozornik koji je konstatovao smrt, dok se dežurni tužilac izjasnio da nema potrebe za vršenjem obdukcije.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

pregleddog

KRIMINALITET:

- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH evidentirana su četiri krivična djela i to dvije “Krivotvorenje isprave” iz člana 367.,“Krađa” iz člana 280. stav (1), “Teška krađa” iz člana 281. i “Povreda mira umrlog” iz člana 373. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

- Izdvajamo događaj od dana 01.05.2023. godine kada je Policiji prijavljeno da je oštećena nadgrobna ploča na dva grobna mjesta na pravoslavnom groblju u Brčkom. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj, te utvrdili da je od strane NN počinioca ili više njih počinjeno krivično djelo “Povreda mira umrlog” iz člana 373. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Policija preduzima intenzivne istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se krivično djelo desilo, kao i na pronalasku i identifikaciji počinioca.

 

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu evidentirana su tri događaja u kojima je jednom licu uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” Zakona o Javnom redu i miru Brčko distrikta BiH. U druga dva slučaja Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH će biti upućeni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka za dva lica zbog osnova sumnje da su počinili prekršaje iz članova 4, 6 - „Posebno drsko ponašanje” i 8 – „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”. Izdvajamo događaj od 30.04.2023. godine kada je lice J.V. rođen 1976. godine u Maoči gdje je i nastanjen, od strane policijskih službenika lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio prekršaje iz članova 4 i 8 Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

- Izdvajamo događaj od dana 29.04.2023. godine kada se oko 20.00 sati na putu M-14.1 u mjestu Grbavica dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozač motornog vozila marke „Pasat” i dva vozača motocikala marke „BMW” i u kojoj su vozači motocikala zadobili povrede, jedan lake, a drugi teške tjelesne povrede koje su konstatovane na UKC Tuzla. Na navedenom putu tokom vršenja uviđaja saobraćaj je bio obustavljen u periodu od 20.00 do 01.00 sati, te je isti preusmjeravan na alternativne pravce.

- Dana 29.04.2023. godine policijski službenici su zbog odbijanja da se podvrgne testu pomoću aparata za utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu (alkotestiranje), a na osnovu člana 224. stav (2) Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, slobode lišili lice inicijala M.B. rođeno 1957. godine iz Brčkog.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 45 vozača i vozila. Od toga 22 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, tri koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, sedam koji su upravljali neregistrovanim vozilima, tri koji su upravljali vozilima, a da pri tome nisu imali naznačenu odgovarajuću kategoriju, tri vozača koji su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, tri, jer su upravljali preopterećenim vozilima, jedan vozač koji je odbio da se podvrgne alkotestiranju i tri vozača zbog nepropisno smještenog tereta.

OSTALO:

- Policijski službenici su postupali po Planu obezbjeđenja povodom održavanja mirnog okupljanja u pokretu u organizaciji Sindikata Brčko, te je isto proteklo mirno.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Radarske kontrole

Radarske kontrole od 29.05.do 04.06.2023.godine

Radarske kontrole od 29.05.do 04.06.2023.godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svo...

Strateški plan 2019-2023

 

Preuzmite strateški plan PBD

BOS | SRP | HRV

Trogodišnji plan rada

 

Preuzmite trogodišnji plan rada PBD

BOS | SRP | HRV

Bilten Br. 12

BiltenFinal

Žene u PBD

Sigurni Internet

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Priručnik "Kako da se borim protiv korupcije"

Trenutno na stranici

Imamo 544 gosta i nema članova online

Prijava

znacka
  • Adresa: Ciglana 8, 76100 Brčko distrikt BiH
  • Centrala: +387 (0)49 233 200
  • Fax: +387 (0)49 216 779
  • Dežurna služba: 122
  • Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Website: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo