banner1

bannerMD1

 

KonferencijaRegionalnog projekta IPA 2019KonferencijaRegionalnog projekta IPA 2019 1

Šef Policije Brčko distrikta BiH učestvuje na završnoj konferenciji Regionalnog projekta IPA 2019 pod nazivom “Podrška borbi protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu”, koja se održava u Rimu.

Regionalni projekat IPA 2019 je trogodišnji projekat koji je zvanično počeo 1.jula 2020. godine i bio je namijenjen jurisdikcijama Zapadnog Balkana, a finansiran je od strane Evropske unije, Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Njemačke i Ministarstva unutrašnjih poslova Italije, sa budžetom od 17.915.000 eura.

Na ovoj konferenciji predstavljeni su rezultati projekta, prijedlozi za dalju izgradnju institucinalnih kapaciteta, kao i načini saradnje sa agencijama za provođenje zakona u zemljama Evropske unije i međunarodnim partnerima.

Stručni referent za odnose s javnošću

portparol Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

 

stop obustava

Na osnovu zakonskih ovlaštenja, Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izdala je rješenje o privremenom obustavljanju saobraćaja za sva vozila na prioritetnom nekategorisanom putu N17 Miladije – Dubravice Donje – H. Brdo, zbog izvođenja radova deminiranja projekta “Boderište”. Privremena obustava saobraćaja će se provoditi dana 03.06.2023. godine u vremenu od 08.00 do 15.00 sati u vremenskim intervalima od 30 minuta obustave i 15 minuta puštanja saobraćaja.

U navedenom vremenskom periodu saobraćaj na mjestima obustave će se odvijati uz adekvatne saobraćajne barijere i signalizaciju, te upute od strane izvođača, kao i uz saglasnost i asistenciju policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH.

Na navedenom putu nisu osigurani alternativni pravci za odvijanje saobraćaja.

 

Stručni referent za odnose s javnošću

portparol Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević 

 

banner1

Policija Brčko distrikta BiH obavještava javnost da je nestala ženska osoba Amra Kovačević pronađena nakon što je izdato saopštenje o njenom nestanku.

Zahvaljujemo se građanima Brčko distrikta BiH koji su Policiji ustupili informaciju gdje se nalazi navedena osoba, a Policija nastavlja s preduzimanjem mjera iz svoje nadležnosti koji se tiču navedenog događaja.

 

Stručni referent za odnose s javnošću

portparol Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

 

Amra Kovaćević foto

Policiji Brčko distrikta BiH je dana 19.05.2023. godine u 20.40 sati prijavljeno da se istog dana oko 11.00 sati od kuće u nepoznatom pravcu udaljila AMRA KOVAČEVIĆ rođena 1996. godine u Gornjem Rahiću, nastanjena u Brčkom. Imenovana je srednjeg rasta oko 165 centimetara visine, krupnije građe, crne kose svezane u punđu, a u trenutku nestanka na sebi je imala zelenu gornju trenerku, plavu adidas trenerku donji dio, te duboke plave patike, a radi se o osobi sa određenim zdravstvenim poteškoćama.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su odmah nakon prijave preduzeli neophodne mjere potrage s ciljem pronalaska navedene osobe.

S obzirom da dosadašnja potraga nije dala rezultate, Policija Brčko distrikta BiH poziva građane da pomognu u pronalasku imenovane, te ukoliko posjeduju bilo kakve informacije o ženskoj osobi AMRI KOVAČEVIĆ (osoba sa fotografije) da iste dostave Policiji na brojeve telefona 122 i 049/233-200.

 

 

Stručni referent za odnose s javnošću

portparol Policije Brčko distrilkta BiH

Dževida Hukičević

Konferencija 1

Konferencija 2

Konferencija 3

Policija Brčko distrikta BiH je uz Odjel za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH partner Misije OSCE-a narealizaciji projekta pod nazivom “Stop internet nasilju”.

Tim povodom, a o navedenoj temi danas su u prostorijama Policije tokom konferencije upoznati direktori i pedagozi osnovnih i srednjih škola, predstavnici Udruženja psihologa Brčko distrikta BiH, te dva odjela Vlade Brčko distrikta BiH za zdravstvo i obrazovanje, kao i Policije.

Riječ je o projektu koji ima za cilj uspostavljanje mehanizma za sprečavanje nasilja na internetu za čiju realizaciju je neophodno uključivanje svih relevantnih učesnika koji svojim djelovanjem mogu uticati na ranjivu populaciju osnovce i srednjoškolce.

Današnjom konferencijom obilježen je samo početak projekta “Stop internet nasilju”čija će realizacija trajati tokom cijele godine.

Stručni referent za odnose s javnošću

portparol Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Radarske kontrole

Radarske kontrole od 29.05.do 04.06.2023.godine

Radarske kontrole od 29.05.do 04.06.2023.godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svo...

Strateški plan 2019-2023

 

Preuzmite strateški plan PBD

BOS | SRP | HRV

Trogodišnji plan rada

 

Preuzmite trogodišnji plan rada PBD

BOS | SRP | HRV

Bilten Br. 12

BiltenFinal

Žene u PBD

Sigurni Internet

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Priručnik "Kako da se borim protiv korupcije"

Trenutno na stranici

Ko je na web-stranici: 577 gostiju i nema prijavljenih članova

Prijava

znacka
  • Adresa: Ciglana 8, 76100 Brčko distrikt BiH
  • Centrala: +387 (0)49 233 200
  • Fax: +387 (0)49 216 779
  • Dežurna služba: 122
  • Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Website: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo