banner1

bannerMD1

Dan sigurnijeg interneta

Policija Brčko distrikta BiH i ove godine drugog utorka mjeseca februara obilježava „Dan sigurnijeg interneta” s ciljem promocije sigurnijeg i odgovornijeg korištenja interneta-online tehnologija i mobilnih telefona, posebno među djecom i mladima.

Tim povodom o navedenoj temi upriličena je podjela letaka i predavanja za osnovce predmetne nastave Desete i Četvrte osnovne škole, dok su na objektima osnovnih i srednjih škola te Omladinskog centra postavljeni plakati sa sadržajima kojima se želi ukazati na opasnosti po ličnu i imovinsku sigurnost osnovaca i srednjoškolaca, a koje se mogu pojaviti na internetu. Cilj navedene aktivnosti je i upozoriti ovu populaciju kako da sigurno koriste internet pretraživanje za učenje i zabavu, te kako i gdje zatražiti pomoć u slučajevima nastalih sigurnosnih problema.

Podsjetimo da se uputstva koja se odnose na „sigurni internet” mogu pogledati i na internet stranici Policije www.policijabdbih.gov.ba.

 

Stručni referent za odnose s javnošću – portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

 

Radionica zajednička fotka

Radionica o trgovini ljudima 1

Radionica o trgovini ljudima

Policija Brčko distrikta BiH bila je danas domaćin radionice koju World Vision BiH organizuje kroz projekat pod nazivom „Jačanje lokalnih kapaciteta za borbu protiv trgovine ljudima u BiH” pružajući na taj način podršku radu Koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima Brčko distrikta BiH.

Tema i cilj cjelodnevne radionice koja je okupila tridesetak policijskih službenika je jačanje referalnog djelovanja ključnih aktera u suprotstavljanju trgovini ljudima i trgovini djecom u Brčko distriktu BiH. U okviru navedene teme predavači su bili profesor Elmedin Muratbegović, Mirsada Bajramović iz Udruženja „Zemlja djece u BiH” i Mirsad Ribić pomoćnik šefa Jedinice kriminalističke policije. Oni su govorili o trgovini ljudima kao savremenom izazovu, važnosti i ulozi Policije u identifikaciji žrtve i prikupljanju elemenata za dokazivanje trgovine ljudima, te izazovima i preprekama u otkrivanju i pružanju podrške i zaštite potencijalnim žrtvama, te minimalnim standardima u postupanju sa potencijalnim žrtvama trgovine ljudima.

Projekat je finansijski podržala Vlada Sjedinjenih Američkih Država.

 

Stručni referent za odnose s javnošću – portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Brosura1bs

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH, Federalna uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, kreatori su brošure pod nazivom “ Informativna brošura o rizicima od trgovine ljudima putem radnog iskorištavanja u inostranstvu”.

Ova publikacija je rezultat prijedloga članova Upravnog odbora projekta pod nazivom “Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini” iskazanih tokom obuka na temu trgovine ljudima u okviru kojih je Policija Brčko distrikta BiH učestvovala kao član Koordinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Brošura je izrađena uz finansijsku podršku Evropske unije i Vijeća Evrope, a istu možete pogledati OVDJE

 

 

banner1

U nastavku aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su privremeno oduzeli još jedno motorno vozilo od višestrukog povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

Tako su dana 30.01.2023. godine tokom redovnih poslova i zadataka policijski službenici izvršili kontrolu motornog vozila marke “Opel Astra” bez registarskih oznaka kojim je upravljao N.S. rođen 1979. godine iz Brčkog. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za lice N.S. je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 3.970 konvertibilnih maraka, te da je povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, navedenom licu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH svim učesnicima u saobraćaju i ovom prilikom želi ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

Stručni referent za odnose s javnošću

portparol Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Francuska ambasadorica

Ambasadorica Francuske

U službenoj posjeti Policiji Brčko distrikta BiH danas je boravila ambasadorica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini njena ekselencija Kristina Tudik (Christine Toudic) u pratnji policijskog atašea Filipa Ganglofa (Philippe Ganglof) pukovnika nacionalne žandarmerije i asistentice Valeri Lalent (Valerie Lalent).

Tokom posjete upriličen je radni sastanak šefa Policije Brčko distrikta BiH, Gorana Pisića i ambasadorice njene ekselencije Kristine Tudik. Teme sastanka ticale su se sigurnosne situacije na prostoru Brčko distrikta BiH, a nakon sastanka izvršena je zvanična primopredaja tzv. “Tunela za ispucavanje municije” čija je ukupna vrijednost oko pet hiljada eura. Ovo je druga po redu donacija ambasade Republike Francuske u BiH, jer je u ranijem periodu Policiji Brčko distrikta BiH donirana radna stanica “Evofinder” – balistički sistem za identifikaciju tragova na čaurama i zrnima, ukupne vrijednosti oko 25 hiljada eura.

Pomenute donacije još su jedan pokazatelj da je Policija Brčko distrikta BiH prepoznata od strane drugih partnera kao važan dio sigurnosne arhitekture u borbi protiv svih vidova kriminaliteta.

Stručni referent za odnose s javnošću

portparol Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

 

Radarske kontrole

Radarske kontrole od 06.02.do 12.02.2023.godine

Radarske kontrole od 06.02.do 12.02.2023.godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svo...

Strateški plan 2019-2023

 

Preuzmite strateški plan PBD

BOS | SRP | HRV

Trogodišnji plan rada

 

Preuzmite trogodišnji plan rada PBD

BOS | SRP | HRV

Bilten Br. 12

BiltenFinal

Žene u PBD

Sigurni Internet

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Priručnik "Kako da se borim protiv korupcije"

Trenutno na stranici

Ko je na web-stranici: 30 gostiju i nema prijavljenih članova

Prijava

znacka
  • Adresa: Ciglana 8, 76100 Brčko distrikt BiH
  • Centrala: +387 (0)49 233 200
  • Fax: +387 (0)49 216 779
  • Dežurna služba: 122
  • Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Website: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | |