banner1

bannerMD1

Pregled sigurnosnih događaja od 15.09. od 06.00 sati do 18.09.2023.godine do 06.00 sati

pregleddog

KRIMINALITET:

- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva krivična djela od kojih izdavajamo događaj od dana 15.09.2023. godine a riječ je o krivičnom djelu iz člana 205. stav (2) “Bludne radnje” Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, a zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo lice J.R. rođen 1948. godine u Travniku, nastanjen u Brčkom, lišen je slobode. Protiv navedenog lica će biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- Tokom izvještajnog perioda zabilježena su tri događaja narušavanja javnog reda i mira tokom kojih su dva lica zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” lišeni slobode, dok je jednom licu zbog počinjenog prekršaja izdat prekršajni nalog Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu dogodile su se četiri saobraćajne nezgode.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 12 vozača i vozila. Od toga deset vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje i jednog zbog neregistrovanog vozila.

OSTALO:

- U navedenom periodu policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su privremeno oduzeli dva putnička motorna vozila.

- Prvo je privremeno oduzeto motorno vozilo marke “Mercedes” dana 15.09.2023. godine od lica I.V. rođenog 1989.godine iz Brčkog, a za kojeg je provjerom u registru utvrđeno da po osnovu neplaćenih novčanih kazni ima dug u iznosu od 2.002,70 konvertibilnih maraka duga, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, navedenom licu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

- Drugi događaj zabilježen je dana 17.09.2023. godine kada su policijski službenici postupajući po prijavi saobraćajne nezgode u mjestu Boderište, na licu mjesta zatekli vozača motornog vozila marke “VW Passat” lice R.M. rođen 1977. godine iz Brčkog, a koji je upravljao vozilom sa nepripadajućim registarskim oznakama. S obzirom da je uzrokovao saobraćajnu nezgodu, da je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje, kao i da je pod uticajem alkohola u organizmu u količini od 2,33 promila, te da bi mogao nastaviti sa vršenjem prekršaja, navedeno lice je lišeno slobode na osnovu člana 8. stav (1) tačka c) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH. Za navedeno lice je provjerom takođe utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u ukupnom iznosu od 18.717, 60 konvertibilnih maraka, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH. Napomenimo i da je navedenom licu u prethodnom periodu dana 04.08.2023. godine po istom osnovu već oduzeto jedno motorno vozilo o kojem će biti donešena odluka u prekršajnom postupku koji je u toku.

-Protiv oba lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

- Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi svim učesnicima u saobraćaju ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Radarske kontrole

Radarske kontrole od 22.09.do 01.10.2023.godine

Radarske kontrole od 22.09.do 01.10.2023.godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svo...

Strateški plan 2019-2023

 

Preuzmite strateški plan PBD

BOS | SRP | HRV

Trogodišnji plan rada

 

Preuzmite trogodišnji plan rada PBD

BOS | SRP | HRV

Bilten Br. 12

BiltenFinal

Žene u PBD

Sigurni Internet

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Priručnik "Kako da se borim protiv korupcije"

Trenutno na stranici

Ko je na web-stranici: 56 gostiju i nema prijavljenih članova

Prijava

znacka
  • Adresa: Ciglana 8, 76100 Brčko distrikt BiH
  • Centrala: +387 (0)49 233 200
  • Fax: +387 (0)49 216 779
  • Dežurna služba: 122
  • Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Website: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo