banner1

bannerMD1

 

pregleddog

KRIMINALITET:

- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su tri krivična djela i to “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 287. stav (1), „Teška krađa” iz člana 281. stav (1) i “Laka tjelesna povreda” iz člana 170. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te su prethodna tri dana protekla mirno.

SAOBRAĆAJ:

- Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode

- Izdvajamo saobraćajnu nezgodu od dana 05.02.2023. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH oko 16.00 sati prijavljena ista, a u kojoj ima i povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeno je vozilo Službe hitne medicinske pomoći, a policijski službenici su izlaskom na mjesto događaja utvrdili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali vozači tri motorna vozila marki „Peugeot 307” „Škoda Fabia” i „Renault Laguna”. Izvršen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a dežurni ljekar konstatovao je lake tjelesne povrede kod četiri lica.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 15 vozača i vozila. Od toga 12 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jedan vozač kod kojeg je utvrđeno da je upravljao vozilom u vrijeme trajanja zabrane, jedan koji je upravljao neregistrovanim vozilom, i jedan koji je upravljao pretovarenim vozilom.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

 

pregleddog

KRIMINALITET:

- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela teške krađe iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

- Izdvajamo događaj od dana 28.01.2023. godine kada je Policiju u 15.29 sati policijski službenik Granične policije BiH sa graničnog prelaza Rača, obavijestio da je na tom graničnom prelazu kontrolisano lice F.D. rođen 2001. godine iz Brčkog, za kojim je raspisana potjernica na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, zbog krivičnog djela “Laka tjelesna povreda”. O navedenom događaju obaviještena je Sudska policija Brčko distrikta BiH koja je preuzela dalje postupanje.

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te su prethodna tri dana protekla mirno.

SAOBRAĆAJ:

- Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 15 vozača i vozila. Od toga 11 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, dva vozača koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje i dva vozača koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

pregleddog

KRIMINALITET:

- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela teške krađe iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

- Izdvajamo događaje od dana 20.01.2023. godine kada su policijski službenici slobode lišili lice M.A. rođen 1977. godine iz Modriče za kojim je Policijska uprava Doboj raspisala potjernicu po naredbi Osnovnog suda Modriča 03.09.2022. godine. O navedenom je obaviještena Sudska policija Doboj čiji su službenici preuzeli navedeno lice.

- I drugi događaj od dana 22.01.2023. godine kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH tokom redovnih poslova i zadataka slobode lišili lice M.Đ. rođen 1981. godine iz Brčkog za kojim je Osnovni sud Brčko distrikta BiH dana 12.01.2023. godine izdao naredbu za raspisivanje potjernice zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Krađa” iz člana 280. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira tokom kojeg je jednom licu izdat prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” iz Zakona o Javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode od kojih izdavajamo onu koja se dogodila dana 22.01.2023. godine u 13.41 sati u ulici Mostarska, a u kojoj su učestvovali vozač motornog vozila marke „Audi” i pješak. Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i utvrdili da je navedeno lice s područja opštine Modriča i da je vozilom upravljao prije stocanja prava na upravljanje, te da je maloljetni pješak zadobila teške tjelesne povrede koje nisu opasne po život. Izvršen je uviđaj na licu mjesta, a o svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Za vrijeme vršenja uviđaja u periodu od 14.00 do 15.45 sati na dijelu puta u ulici Mostarska saobraćaj je u potpunosti bio zatvoren za sva vozila i odvijao se alternativnim pravcima.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 18 vozača i vozila. Od toga 12 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola,tri vozača koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jednog koji je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog jer je upravljao mopedom bez potvrde o poznavanju propisa i jednog jer je upravljao vozilom sa nepravilno smještenim teretom.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

pregleddog

KRIMINALITET:

- U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno

krivično djelo “Teška krađa” iz člana 281. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira tokom kojeg je jedno lice koje je odbilo da se podvrgne alkotestiranju i testu na narkotike, lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” iz Zakona o Javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 31 vozača i vozilo. Od toga 18 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, tri vozača koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, pet koji su upravljali neregistrovanim vozilima, dva jer su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji od kojih je jedan bio i pod dejstvom alkohola, jednog koji je upravljao preopterećenim vozilom, jednog jer je upravljao vozilom sa nepravilno raspoređenim teretom, jednog koji je upravljao odjavljenim motornim vozilom i jednog vozača koji je odbio da se podvrgne testiranju na opojne droge.

OSTALO:

- Izdvajamo događaj koji je zabilježen dana 13.01.2023. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH dežurni Operativnog centra Brčko prijavio da je u jednoj firmi u naselju Brod izbio požar i da je na lice mjesta uputio pripadnike Profesionalne vatrogasne jedinice, kao i Službu hitne medicinske pomoći radi zbrinjavanja povrijeđenih lica. Odmah nakon prijave na lice mjesta su upućeni policijski službenici Policije, protivpožarni i inspektor zaštite na radu, nakon čega je izvršen uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, te se preduzimaju druge potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti navedenog događaja.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

 

pregleddog

KRIMINALITET:

- U periodu novogodišnjih praznika na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su četiri događaja u kojima su obuhvaćena tri krivična djela “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 287., dva krivična djela Laka tjelesna povreda” iz člana 170. i jedno krivično djelo „Nasilje u porodici” iz člana 218. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu zabilježeno je pet događaja narušavanja javnog reda i mira tokom kojih je tri lica lišeno slobode, od kojih jedno lice zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. „Nasilje u porodici” iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Brčko distrikta BiH i dva lica zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”iz Zakona o Javnom redu i miru Brčko distrikta BiH. Osim navedenog za dva lica su uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 17 vozača i vozila. Od toga 10 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, četiri koji su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jedan koji je upravljao pretovarenim vozilom, jedan zbog neplaćenih kazni i jedan zbog prevoza tereta u rasutom stanju.

OSTALO:

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 03.01.2023. godine u 13,55 sati, tokom redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu motornog vozila marke »VW Golf« kojim je upravljao H.A. rođen 1994. godine u Maoči, nastanjen u Vukosavlju. Provjerom u registru novčanih kazni za lice H.A. utvrđeno je da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 25.862,60 konvertibilnih maraka, te da je višestruki povratnik u izvršenju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će navedeno lice nastaviti sa vršenjem istih, privremeno mu je oduzeto vozilo i deponovano u depozit Policije, a Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH protiv njega će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Radarske kontrole

Radarske kontrole od 06.02.do 12.02.2023.godine

Radarske kontrole od 06.02.do 12.02.2023.godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svo...

Strateški plan 2019-2023

 

Preuzmite strateški plan PBD

BOS | SRP | HRV

Trogodišnji plan rada

 

Preuzmite trogodišnji plan rada PBD

BOS | SRP | HRV

Bilten Br. 12

BiltenFinal

Žene u PBD

Sigurni Internet

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Priručnik "Kako da se borim protiv korupcije"

Trenutno na stranici

Ko je na web-stranici: 37 gostiju i nema prijavljenih članova

Prijava

znacka
  • Adresa: Ciglana 8, 76100 Brčko distrikt BiH
  • Centrala: +387 (0)49 233 200
  • Fax: +387 (0)49 216 779
  • Dežurna služba: 122
  • Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Website: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | |