banner1

bannerMD1

 

pregleddog

KRIMINALITET:

- U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva krivična djela i to “Šumska krađa” iz člana 310. stav (1) i “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 287. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu zaboilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira, u okviru kojih su za dva lica izdati prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 6. „Posebno drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu zabilježena je jedna saobraćajna nezgodakoja je Policiji prijavljena dana 17.02.2024. godine oko 13.05. sati u ulici Osmana Derviševića. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali vozač mopeda marke „Yamaha” lice inicijala I.A.K. i vozač motornog vozila marke „Peugeot” lice inicjala H.J.. Na licu mjesta izvršen je uviđaj i utvrđeno da je saobraćajanu nezgodu prouzrokovao vozač mopeda oduzimajući pravo prvenstva prolaza. Na vozilima je nastupila materijalna šteta, a vozač mopeda je zadobio lake tjelesne povrede za kojeg je alkotestiranjem utvrđeno da nije imao prisustvo alkohola krvi u organizmu.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 26 vozača i vozila. Od toga 18 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, zatim četiri vozača jer su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jednog jer je upravljao neregistrovanim vozilom, jednog koji je upravljao vopzilom bez potvred o poznavanju propisa, jednog zbog tehničke neispravnosti vozila i jednog zbog nepropisbno obilježenog tereta.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

 

pregleddog

KRIMINALITET:

- U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježeno je pet događaja sa obilježjima šest krivičnih djela i to po jedno krivično djelo “Teška krađa”, “Krađa” i “Laka tjelesna povreda”, te dva krivična djela “Oštećenje tuđe stvari” iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu nije bilo događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih saobraćajnih nezgoda.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 23 vozača i vozila. Od toga 13 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, zatim dva vozača jer su upravljali vozilima prije sticanja prava na upravljanje, jednog jer je upravljao vozilom u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, dva koji su upravljali neregistrovanim vozilima, jednog koji je vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog koji je upravljao bez potvrde o poznavanju propisa i tri vozača jer su upravljali vozilima sa nepokrivenim teretom.

OSTALO:

- Među ostalim izdvajamo događaj zabilježen dana 09.02.2024. godine kada su policijski službenici oko 10.35 sati u mjestu Prutače postupajući po ranijoj prijavi privremeno oduzeli motrno vozilo marke “Golf” koje koristi lice inicijala A.Dž. rođen 2002. godine iz Brčkog. Provjerom u registru izdatih vozačkih dozvola utvrđeno je da navedeno lice ne posjeduje vozačku dozvolu, te da vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje, dok je provjerom u registru novčanih kazni utvrđeno da isti ima dug po osnovu neplaćenih kazni za prekršaje iz oblasti saobraćaja u iznosu od 8.661,10 konvertibilnih maraka, te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

 

pregleddogKRIMINALITET:

- U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva događaja sa obilježjima tri krivična djela i to dva krivična djela “Ugrožavanje sigurnosti” i jedno krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu zabilježen je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira, tokom kojeg je jedno lice lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu zabilježene su tri saobraćajne nezgode.

- Izdvajamo onu koja se dogodila dana 04.02.2024. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH oko 23.15 sati prijavljeno da se dogodila saobraćajna nezgoda u ulici Petra Kočića, a u kojoj je vozač bicikla zadobio povrede. Odmah nakon zaprimanja prijave policijski službenici Policije su izašli na lice mjesta gdje je izvršen uviđaj pod nadzorom dežurne tužiteljice Tužilaštva Brčko distrikta BiH kojom prilikom je utvrđeno da je saobraćajnu nezgodu prozrokovao vozač motornog vozila „Fiat Punto” inicijala A.K. rođen 1985. godine iz Brčkog koji je upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola udarom u zadnji dio bicikla, vozaču bicikla inicijala E.R. rođenoj 1989. godine iz Brčkog nanio teške tjelesne povrede opasne po život, koja je nakon ukazane pomoći u bolnici u Brčkom transportovana na dalje liječenje u UKC Tuzla. Vozač motornog vozila A.K. je lišen slobode zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Ugrožavanje javnog saobraćaja” iz člana 326. stav (1), a u vezi sa stavom (3) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH i u toku današnjeg dana će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 11 vozača i vozila. Od toga devet vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, zatim jednog vozača jer je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje i jednog koji je upravljao vozilom u vrijeme trajanja zabrane upravljanja.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

pregleddog

 

KRIMINALITET:

- U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri događaja sa obilježjima tri krivična djela i to jedna “Teška krađa”, jedna “Krađa” i jedno krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira, tokom kojih su za dva lica izdati prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 5. „Učestvovanje i izazivanje tuče” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda.

- Dana 28.01.2024. godine u 01.40 sati prijavljena je saobraćajna nezgoda u ulici Šetalište. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su utvrdili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovala dva motorna vozila i da je saobraćajnu nezgodu zbog vožnje pod uticajem alkohola prouzrokovao vozač motornog vozila marke „Audi” inicijala B.E. rođen 1964. godine iz Brčkog, koji je zatečen u ponavljanju prekršaja, zbog čega je lišen slobode na osnovu člana 8. stav (1) tačka c) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga devet vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, zatim jednog vozača koji je upravljao vozilom u vrijeme trajanja zabrane upravljanja i jednog jer je upravljao pretovarenim vozilom.

OSTALO:

- Dana 28.01.2024. godine u 15.30 sati policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su od lica inicijala A.D. dvije vrećice od kojih se u jednoj nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, a u drugoj vrećici praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin Spid”. Preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da je riječ opojnoj drogu “Marihuana” ukupne bruto mase 16.393 grama i opojnoj drogi “Amfetamin Spid” ukupne bruto mase 1,344 grama. Protiv lica inicijala A.D. Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja “Posjedovanje narkotičkih sredstava” iz člana 4. stav (1), a kažnjivo po članu 85. stav (1) tačka 1. i u vezi sa članom 85. stav (3) Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH” 8/06).

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

 

pregleddog

KRIMINALITET:

- U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri događaja sa obilježjima tri krivična djela i to dvije “Teške krađe” i jedna “Krađa” iz Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

JAVNI RED I MIR:

- U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu zabilježene su tri saobraćajne nezgode.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole isključili ukupno 11 vozača i vozila. Od toga devet vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, zatim jednog vozačća koji je upravljao vozilom u vrijeme trajanja zabrane upravljanja i jednog jer je upravljao pretovarenim vozilom.

OSTALO:

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 19.01.2024. godine u vremenskom periodu od 08.00 do 12.00 sati postupali prema Planu obezbjeđenja javnog okupljanja građana povodom Litije i plivanja za časni bogojavljenski krst, a koje je proteklo bez problema.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol

Policije Brčko distrikta BiH

Dževida Hukičević

Računajte na nas - PBD BiH

Radarske kontrole

Radarske kontrole od 26.02.do 03.03.2024.godine

Radarske kontrole od 26.02.do 03.03.2024.godine

Jedinica saobraćajne policije Policije Brčko distrikta BiH, pored ostalih poslova i zadataka iz svo...

Strateški plan 2019-2023

 

Preuzmite strateški plan PBD

BOS | SRP | HRV

Trogodišnji plan rada

 

Preuzmite trogodišnji plan rada PBD

BOS | SRP | HRV

Bilten Br. 12

BiltenFinal

Žene u PBD

Sigurni Internet

sigInternet

UNCAC

IACD logo

Priručnik "Kako da se borim protiv korupcije"

Trenutno na stranici

Ko je na web-stranici: 50 gostiju i nema prijavljenih članova

Prijava

znacka
  • Adresa: Ciglana 8, 76100 Brčko distrikt BiH
  • Centrala: +387 (0)49 233 200
  • Fax: +387 (0)49 216 779
  • Dežurna služba: 122
  • Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  • Website: http://www.policijabdbih.gov.ba

VasaPol2

krimolovci

| | | | | | interpol100Logo